Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Matovič o stiahnutí reformy: Je to choré a ješitné!

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Dnešné oznámenie o stiahnutí daňovo-odvodovej reformy z rokovania parlamentu premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS) je podľa OKS, ako aj nezávislého poslanca Igora Matoviča nesprávnym rozhodnutím.

Matovič podotkol, že Slovensko si nezaslúži riešiť aktuálnu situáciu s horúcimi hlavami, ktoré stále nie a nie vychladnúť. "Ak by sme sa pozreli na to chladnou hlavou, tak zjednotenie výberu daní a odvodov jednoznačne Slovensko potrebuje. Je to prospešná vec, ktorá krajine ušetrí peniaze a teraz, keď niekto ješitne povie že nie, lebo to je z dielne ministra SaS, tak je to choré rozhodnutie," podčiarkol nezávislý poslanec, ktorý sa dostal do Národnej rady (NR) SR na kandidátke SaS.

Šéf OKS Peter Zajac, ktorý aj s troma kolegami zo strany prišli do parlamentu na kandidátke Mosta-Híd, upozorňuje na úplne novú situáciu po nevyslovení dôvere vláde. "Tú určuje v podstate pakt medzi Smerom-SD na jednej strane a SDKÚ-DS, KDH a Mostom-Híd na strane druhej," uviedol, Práve z tohto dôvodu ho stiahnutie novely neprekvapilo. "Stiahnutie pokladáme za veľkú chybu, pretože tým sa s veľkou pravdepodobnosťou odkladá reforma na dlhý čas. Pre mňa je iba nepochopiteľná tá neskutočná rýchlosť, s akou vládna koalícia vlastne zdemontovala sama seba až po predčasné voľby," dodal.

Premiérka ukončenie diskusií a stiahnutie daňovo-odvodovej reformy oznámila dnes na mimoriadnom zasadnutí vládnych ministrov. "Je to koniec reformy," avizoval šéf rezortu práce Jozef Mihál (SaS). Otázne zostávajú aj rokovania o iných vládnych a poslaneckých návrhoch zmien v legislatíve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu