Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Taxikárom zvýšili poplatky

PREŠOV - Prešovskí taxikári sú nespokojní. Radnica zvýšila poplatok za záber jedného parkovacieho miesta o 200 %. Doteraz platili za najlukratívnejšie fleky 10-tisíc ročne. Po novom budú musieť z vrecka vytiahnuť o 20-tisíc viac.

Prevádzkovatelia niektorých taxislužieb už začali uvažovať nad tým, že zvýšia ceny za prepravu pasažierov. Tie sa teraz pohybujú približne na hranici 12-13 Sk za kilometer, ale mohli by prípadne vzrásť o 20 - 50 %. Iní zase tvrdia, že nebudú vôbec parkovať, a keď budú stále v pohybe, nebudú za miesto platiť vôbec. Postup mesta sa nepáči ani konateľom spoločnosti Euro-combitaxi.

„Zvýšenie o dvesto percent je poriadne vysoké. Ale asi sa s tým budeme musieť zmieriť. Ceny pre klientov určite nezmeníme,“ povedal jeden z konateľov tejto taxislužby Ľubomír Čiernik. Medzi inými taxikármi však už kolujú zvesti, že sa budú musieť spojiť aj doterajší konkurenti a proti mestu postupovať spoločne. „Neviem presne, čo budeme robiť, ale toľko peňazí určite nezaplatíme,“ vraví jeden z tých, ktorí sú odhodlaní vytiahnuť do boja proti novému nariadeniu.

Mesto však argumentuje tým, že taxikári majú lacnejšie parkovanie ako ostatní ľudia. „Po prerátaní to pre taxikárov vychádza na 3,50 za hodinu, a to parkujú priamo na ulici. Ostatní vodiči platia za hodinu najmenej 10 Sk, ale musia stáť na parkovisku,“ pripomína tlačový tajomník prešovskej radnice Michal Kaliňák. Pre porovnanie: taxikári v centre Košíc platia za parkovacie miesto ročne 36-tisíc Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu