Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

V Liptovskom Mikuláši majú jediné jasle

Najmladším jasličkárom je Bruno (10 mesiacov). Zobraziť galériu (4)
Najmladším jasličkárom je Bruno (10 mesiacov).

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Rodičia sú pobúrení. V jediných jasliach v Liptovskom Mikuláši zvýšili mesačný poplatok z 1 100 na 3 600 korún. Rapídny cenový nárast môže spôsobiť, že rodičia svoje ratolesti z jaslí odhlásia a tie zatvoria. A najbližšie jasle sú až v Poprade, ktorý je vzdialený zhruba 60 kilometrov.

Zvýšenie mesačného príspevku schválilo metské zastupiteľstvo v Mikuláši. Rodičia poplatok akceptujú, ale nemysleli si, že to bude až také radikálne. Spísali aj petíciu, avšak bezvýsledne. „Jasle navštevuje 33 detí. Po zvýšení odišlo už 9 detí, avšak veríme, že ďalšie ich nebudú nasledovať,“ povedala riaditeľka jaslí Iveta Kubáňová. Podľa nej rodičia okrem mesačného poplatku platia aj stravné - 27 korún na deň. „Za peniaze kupujeme veci, ktoré deti potrebujú. Máme aj vlastnú kuchyňu i práčovňu. Mesačný poplatok nám všetko nevykryje, a preto nám rozpočet vyrovnáva mesto,“ dodáva riaditeľka.

Mesto má záujem o to, aby jasle nezanikli. „Situácia v školstve je ťažká a ekonomiku treba rešpektovať. Na zastupiteľstve sme však upravili poplatky pri neprítomnosti dieťaťa v jasliach napríklad kvôli chorobe a takisto aj poplatok pri dosiahnutí 3 rokov, keď končí rodičom poberanie rodičovského príspevku,“ povedal primátor Mikuláša Alexander Slafkovský.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu