Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Kukláči obsadili košický Blšák

Všetky vstupy na trhovisko obsadili kukláči a policajti.
Všetky vstupy na trhovisko obsadili kukláči a policajti.

KOŠICE - Kukláči s colníkmi obsadili včera košický Blšák na Alejovej ulici. Uličky trhoviska zostali prázdne, dovnútra sa okrem majiteľov a nájomcov stánkov nikto nedostal. Viacerí stankári však s akciou vyjadrili nespokojnosť.

"Akciou chceme odhaliť porušovanie colných a daňových predpisov. Zároveň pátrame po hľadaných a nezvestných osobách, ako aj po veciach pochádzajúcich z krádeží," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Do akcie sa zapojila aj cudzinecká polícia, ktorá kontrolovala pobyt cudzincov na Slovensku. "O výsledkoch akcie budú polícia a colný úrad informovať v pondelok," dodala J. Demjanovičová.

Viacerí stankári proti kontrole nič nenamietajú. Nechápu však, prečo Blšák hermeticky zatvorili. "Aj keď mi pri kontrole nič nezistia, predajňu otvoriť nemôžem. Zákazníci sa ku mne nedostanú a ja strácam tržbu," rozčuľuje sa jeden z nich. Podľa správcu trhoviska Michala Michalusa boli v piatok niektorí stankári na jarmokoch. "Možno ani netušia, že im stánok otvorili násilím," konštatoval.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu