Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Cesty a horské priechody sú zatiaľ zjazdné

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SPIŠ - Napriek sneženiu, ktoré sa rozširuje od západu smerom na východ Slovenska, sú všetky cesty v okresoch Žilina, Poprad, Kežmarok, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa zatiaľ zjazdné.

Na väčšine územia bolo od rána zamračené alebo snehové prehánky s teplotami od 0 do -2 stupňov Celzia. Informoval o tom Lukáš Ďuriš z centrálneho dispečingu Správy ciest (SC) Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). Cesty I. triedy sú podľa Ďuriša mokré, na cestách II. a III. triedy je vrstva kašovitého alebo čerstvého snehu do 1 centimetra (cm).

Prejazdné sú aj všetky horské priechody. „Napríklad na horskom priechode Príslop na Orave je kašovitý sneh do 1 cm, na horskom priechode Jasná je mokrá cesta a na horskom priechode Makov je kašovitý sneh do 1 centimetra. Ochladenie prišlo okolo 9. hodiny a začalo drobné sneženie. Najskôr nad územím Kysúc a v regióne Žiliny a postupne sa presúvalo na východ Žilinského kraja,“ dodal Ďuriš.
      
Podľa pracovníka dispečingu Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) pre oblasť Stará Ľubovňa Jozefa Pružinského v regióne začalo hustejšie snežiť v popoludňajších hodinách, do 15. hodiny však neregistrovali vážnejšie problémy. Cesty prvej triedy sú väčšinou mokré, dvojcentimetrová ujazdená vrstva snehu sa nachádza na niektorých komunikáciách 2. a 3. triedy a preventívne ich upravujú sypače.
      
Sneženie sa pravdepodobne podpísalo aj pod dopravné nehody medzi obcami Čirč a Ľubotín a v meste Stará Ľubovňa, kde osobné autá zišli z vozovky. Ako operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Pavol Klabník, podľa predbežných informácií sa obe nehody obišli bez zranení.
      
Problémy, ktoré by spôsobovali komplikácie v doprave, do týchto chvíľ neevidovali ani na cestách v oblasti Popradu. Terézia Biesová z popradského dispečingu SÚC PSK pre TASR uviedla, že sypače sú na cestách a viac snehu evidujú v okrese Kežmarok.
      
V okrese Spišská Nová Ves väčšinou prší a podľa Kataríny Babikovej z oblastného dispečingu Správy ciest Košického samosprávneho kraja sú všetky cesty zatiaľ zjazdné a väčšinou mokré. Niekoľko sypačov vyslali na úsek cesty 2. triedy medzi obcami Grajnár a Hnilčík a vozidlá boli upraviť aj cestu smerom do obce Mlynky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu