Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

V Hankovciach sa zrazil vlak s kamiónom

Vo vlaku bolo 40 cestujúcich Zobraziť galériu (2)
Vo vlaku bolo 40 cestujúcich (Zdroj: Topky.sk)

HANKOVCE - V piatok popoludní došlo k hrozivej dopravnej nehode na nechránenom železničnom priecestí medzi obcami Hankovce a Dedačov v okrese Humenné. Osobný vlak tam zachytil na priecestí príves kamióna. Jeho vodič a dvaja cestujúci sa ľahšie zranili.

V osobnom motorovom vlaku z Medzilaboriec do Humenného sa viezlo 40 cestujúcich. Na železničné priecestie bez závor, označené len výstražnými krížmi vošiel vodič kamióna s návesom. Vlak pri prejazde náves zachytil. Pri zrážke došlo k zraneniu troch ľudia, dvaja boli cestujúci a jeden bol vodič kamióna.

Na mieste zasahovali hasiči aj záchranári. Ako informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, vodič kamiónu nerešpektoval červené výstražné svetlá. Šokovaných cestujúcich umiestnili do Domu kultúry v Hankovciach. Železničnú dopravu na trati uzavreli. Hodinu po nehode smeroval na miesto zrážky žeriav, ktorý mal zdvihnúť vykoľajené vagóny.

Hovorkyňa Železníc SR Martina Pavlíková informovala, že v dôsledku nehody došlo k vykoľajeniu rušňa obidvoma osami. Cesta z Hankoviec do Dedačova bola pre nehodu uzavretá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu