Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Drgonec: Fico ohovára a šíri lži, aby hral svoju politickú hru

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Predseda Smeru Robert Fico ohovára a šíri lži preto, aby hral svoju politickú hru, uviedol dnes na tlačovej besede poslanec Ján Drgonec. Podľa neho je to preto, že preferencie Ficovho Smeru prekročili 30 percentnú hranicu, o ktorej politológovia hovoria, že stúpať už nebude a z dlhodobého hľadiska je to číslo, ktoré začne postupne klesať.

"Na to, aby Fico uživil to, čo dostal, aby to nejakým spôsobom speňažil, potrebuje predčasné voľby a tie v súčasnosti provokuje," dodal Drgonec. Ak sa v utorok začne rokovanie parlamentu, a podľa Drgonca sa začne, predseda Smeru prehrá a to povedie k poklesu preferencií. "Ak nezostaví tretí raz po sebe vládu po voľbách, tak si myslím, že ho jeho chlebodarcovia pošlú dolu vodou a nájdu si nového predsedu pre Smer. Sľubná kariéra bude v koncoch," zdôraznil Drgonec. Drgonec ďalej povedal, že vzťah advokáta a klienta môže za klientelistický označiť len imbecil.

"Neprizval som vás sem, aby som šíril informácie o imbecilite docenta Fica. On imbecilitu iba predstiera z toho dôvodu, že veľmi dobre vie, že nie je žalovateľný za výroky, ktoré povie ako poslanec Národnej rady SR," poznamenal Drgonec. Reagoval tak na Ficove tvrdenie, že cena jedného nezávislého poslanca za to, aby podporil vládnu koalíciu, je 15 miliónov. Ako konkrétny príklad podplácania poslanca uviedol prípad Miroslava Abelovského, ktorý získa časť z miliónov korún, ktoré štát doplatí za pozemky pod automobilkou KIA Motors a závodom Hyundai Mobis. Spolu s Abelovským nespokojných vlastníkov zastupuje aj poslanec Drgonec.

"Ak jediný dôkaz toho, že poslanci dostávajú 15 a viac miliónov za to, aby hlasovali v prospech vlády som ja a doktor Abelovský, tak potom chudák Fico žiadne dôkazy nemá", dodal Drgonec nezvažuje proti predsedovi Smeru žiadne právne kroky. "Bolo by mi potešením žalovať pána Fica, ale on vie veľmi dobre, že žalovateľný nie je a práve preto urobil to čo urobil," zdôraznil Drgonec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu