Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Súd v Krakove uvalil na Mella trojmesačnú väzbu

Mella hľadali štyri roky
Mella hľadali štyri roky

BRATISLAVA/KRAKOV - Trojmesačnú väzbu uvalil dnes súd v poľskom Krakove na podnet tamojšej prokuratúry na Karola Mella, na ktorého vydali na Slovensku Európsky zatýkací rozkaz.

Tento dokument spoločne s prekladom do poľského jazyka dostala poľská strana dnes a na základe neho sa prokuratúra obrátila na súd so žiadosťou o uvalenie väzby na Mella až do potvrdenia prípustnosti jeho vydania na trestné stíhanie na Slovensko.

Zadržaný je v súčasnosti obžalovaný na Okresnom súde Bratislava 1 za dvojnásobnú vraždu mladej ženy a chlapca z roku 2004 v Moste pri Bratislave. Údajne ju celú zorganizoval, zabijaci však urobili chybu a namiesto plánovanej obete, zavraždili jeho družku a syna. V minulosti bol stíhaný aj za vraždu Pavla Lenhárta, trestné stíhanie však bolo zastavené.

Keďže krakovská prokuratúra podozrieva medzinárodne hľadaného Slováka aj z falšovania osobných dokumentov, ktoré používal na území Poľska, súd uvalil na podozrivého väzbu na tri mesiace až do 27. januára 2011.

Karol Mello bol na úteku viac ako štyri roky a naposledy žil v luxusnej štvrti v Krakove.

Podľa poľských zdrojov sa Slovák na území krajiny zdržiaval niekoľko mesiacov, predtým sa ukrýval v iných členských štátoch EÚ. Zadržali ho v jeho krakovskom podnájme v stredu 27. októbra večer, odpor pri zadržiavaní nekládol. Následne na neho uvalili sedemdňovú väzbu.

Policajný prezident Jaroslav Spišiak hovoril o deň neskôr o zadržaní jedného z najhľadanejších a najnebezpečnejších predstaviteľov podsvetia. Súčasne informoval, že slovenská polícia pri pátraní po ňom spolupracovala okrem poľských aj s českými a španielskymi kolegami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu