Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Slota a Počiatek prídu pre absencie o peniaze, rozhodol Sulík

Ján Slota a Ján Počiatek
Ján Slota a Ján Počiatek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pre neospravedlnenú absenciu na dvoch zasadnutiach snemovne príde o časť svojho poslaneckého platu šéf SNS Ján Slota a exminister za Smer Ján Počiatek. Šéfa parlamentu Richarda Sulíka nepresvedčili ich vysvetlenia.

"Predseda (...) neakceptoval vyjadrenia poslancov (...) ohľadne ich neúčasti na rokovaniach 3. a 4. schôdze," uviedla v stanovisku vedúca oddelenia komunikácie s médiami a verejnosťou Národnej rady Beáta Skyvová.

Ako dôvod svojej neúčasti uviedol Slota pietnu spomienku za obete banského nešťastia v Handlovej a "súkromnú zahraničnú cestu." Počiatek uviedol "rodinný dôvod".

Obaja tak prídu o polovicu poslaneckého platu, teda o vyše tisíc eur a o polovicu paušálnych náhrad, 700 až 800 eur.

Poslanec podľa zákona stráca nárok na mesačný zárobok vrátane príplatkov a funkčných náhrad pre neospravedlnenú neúčasť na štyroch rokovacích dňoch parlamentnej schôdze alebo výborov; v prípade dvoch neospravedlnených absencií v jednom mesiaci môže prísť o polovicu výplaty.

Pre neospravedlnenú neúčasť na zasadnutiach parlamentu už v minulosti prišiel o niekoľko mesačných platov bývalý nezávislý poslanec a futbalový rozhodca Ľuboš Micheľ, ktorý v súčasnosti pracuje aj pre ukrajinský futbalový klub. O plat tiež prišiel Slota.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu