Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prokuratúra odmietla oznámenie na Mikloša za kontrolu súdu

Ivan Mikloš
Ivan Mikloš

BRATISLAVA - Prokuratúra odmietla trestné oznámenie na ministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS), ktorý poslal kontrolu na Najvyšší súd.

Dnes o tom informovala televízia TA3. Podľa generálneho prokurátora Dobroslava Trnku má ministerstvo financií právo skúmať hospodárenie súdu. Jeho predseda a bývalý minister spravodlivosti Štefan Harabin naopak dlhodobo tvrdí, že takúto právomoc má len Najvyšší kontrolný úrad a ministerskú kontrolu odmietal.

"Ministerstvo financií podľa súčasnej legislatívy má právo vykonať audit respektíve kontrolu na Najvyššom súde," povedal Trnka. Zároveň dodal, že v trestnom oznámení na Mikloša neboli uvedené také závažné dôvody, aby bolo možné začať "trestnoprávne stíhanie". Najvyšší súd na Mikloša podľa dostupných informácií podal dve trestné oznámenia. TA3 nespresnila, či prokuratúra zamietla obidve.

Trestné oznámenie podal aj Mikloš, okrem toho za odmietnutie kontroly chce pokutovať Najvyšší súd sumou približne 33.000 eurami a tisíc eur by mal zaplatiť samotný Harabin.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu