Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Po pochode gejov a lesieb zatiaľ nikoho neobvinili

Zhromaždený dav bol terčom útoku extrémistov
Zhromaždený dav bol terčom útoku extrémistov

BRATISLAVA - Polícia zatiaľ neobvinila žiadneho z 29 zadržaných, ktorí sa dostali do stretov s políciou počas sobotnej demonštrácii gejov a lesieb v Bratislave. Dnes to potvrdila hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Tatiana Kurucová.

Priebeh historicky prvej akcie svojho druhu na Slovensku narušili útoky extrémistov, niekoľko ľudí bolo zranených. "Vznesené obvinenie voči konkrétnej osobe doposiaľ nebolo," uviedla v stanovisku Kurucová. Polícia predviedla jedenásť ľudí pre podozrenie zo spáchania priestupku proti verejnému poriadku a jednu pre zistenie totožnosti. Neskôr predviedli ďalších 17 osôb, ktorých podozrievala z prečinu výtržníctva.

"Všetky osoby boli ihneď po vykonaní potrebných úkonov prepustené," dodala hovorkyňa. Zhromaždený dav bol cez víkend v Bratislave terčom útoku extrémistov, ktorí hádzali dymovnice a kamene. Podľa viacerých médií skončili so zraneniami aj viacerí účastníci demonštrácie. Tí chceli upozorniť na údajné porušovanie ľudských práv homosexuálov na Slovensku.

Akcia extrémistov pobúrila aj americkú ambasádu na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu