Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Nebol to výbuch, v Kronospane horelo, dvaja zranení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/PREŠOV – K požiaru došlo dnes ráno v prešovskom Kronospane, podniku na výrobu veľkoplošných dosiek a plávajúcich podláh. Podľa hasičov požiar nezasiahol centrálnu výrobnú halu, iba objekt sušiarne, kde horel zásobník pilín.

Na mieste sa zranili dve osoby. Pracovník sušiarne má popálené ruky a krk, člen závodnej hasičskej jednotky utrpel popáleniny rúk a tváre. Predbežnú škodu odhadli na tisíc eur. Ako uviedol dispečer prešovských hasičov, na mieste zasahovalo sedem hasičov na dvoch vozidlách. Požiar už uhasili a naďalej monitorujú areál Kronospanu. Dôvody požiaru zisťujú.

Ako uviedla polícia, okolo 8:20 na linku 112 nahlásili , že malo dôjsť k výbuchu „sila“, pričom sa mala zraniť jedna osoba. Pri preverovaní prípadu však zistili, že v protipožiarnom sile podniku došlo k bežnému požiaru. Polícia však informovala len o jednom zranenom.

„Aj keď uvedené protipožiarne silo má automatické hasenie požiaru, nakoľko stúpal dosť hustý dym pracovníci vnútornej podnikovej ochrany pred požiarmi vyšli na zásah a hasili vzniknutý požiar manuálne. Asi po troch minútach hasenia vyšľahol veľký plameň, ktorý poranil jedného z hasičov,“ uviedla polícia. Hasiča previezli do nemocnice na ošetrenie, informovala prešovská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu