Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Za krádež a marihuanu dostal podmienku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Na tri roky odňatia slobody s odkladom na päť rokov odsúdil Okresný súd Košice II Ondreja B. (34) z Košíc za drogovú trestnú činnosť a krádež. Počas skúšobnej doby podmienečného trestu mu uložil probačný dohľad. Prokurátor, ktorý žiadal nepodmienečný trest, sa proti rozsudku odvolal.

Podľa súdu sa preukázalo, že Ondrej B. v decembri 2004 z priestorov firmy na Rosnej ulici v Košiciach, kde predtým pracoval, ukradol piestový kompresor, zvárací automat, tlakovú fľašu a oceľovú fľašu a spôsobil tak majiteľovi firmy škodu za vyše 52-tisíc korún (vyše 1 700 €).

Polícia v jeho rodinnom dome pri domovej prehliadke okrem týchto vecí našla aj v záhrade nasadené sadenice konope siatej, čo by vystačilo na 1 062 priemerných jednorazových dávok. Ondrej sa ku krádeži u svojho bývalého zamestnávateľa aj pestovaniu a predaju marihuany priznal a pred súdom oba skutky oľutoval.

Odmietol však tretí bod obžaloby, podľa ktorej sa dopustil nedovoleného ozbrojovania, keďže doma mal vyše tridsať kusov samopalových, puškových a iných nábojov. Súd ho za tento skutok neodsúdil, prijal jeho verziu, že strelivo si doniesol zo základnej vojenskej služby a nevedel, že prechovávanie vojenskej munície je zakázané.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu