Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zvolenčan dostal za smrť tínedžerky dva roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest dva roky nepodmienečne a zákaz viesť motorové vozidlá na päť rokov potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 37-ročného Jána Zemana zo Zvolena. Zeman autom narazil na priechode pre chodcov do dvoch dievčat, jedno z nich dva dni po zrážke zomrelo.

Zamestnanec elektrární priznal, že v novembri minulého roka jazdil autom Renault Mégane vo Zvolene tak neopatrne, že narazil do dvojice 16-ročných kamarátok. Tie sa držali za ruky a prechádzali cez priechod pre chodcov od Zvolenského zámku smerom na Námestie SNP.

Zeman do nich narazil, pričom Zuzana utrpela rozsiahle zranenia hlavy a trieštivú zlomeninu pravého predkolenia. Dievča na následky havárie o necelé dva dni zomrelo v nemocnici. Jej priateľka Veronika utrpela zlomeninu lakťovej kosti, ruku jej operovali, čo si vyžiadalo práceneschopnosť tri mesiace.

Zeman porušil zákon o premávke na pozemných komunikáciách, čím spáchal prečin usmrtenia z nedbanlivosti. Okresný súd vo Zvolene ho vzhľadom na následky nehody poslal do väzenia na dva roky a zakázal mu na päť rokov šoférovať. Zeman sa odvolal s tým, že trest je neprimerane prísny, čo bude mať dopad na jeho rodinu.

Krajský súd v Banskej Bystrici sa stotožnil s názorom prvostupňového súdu a rozsudok potvrdil v plnom rozsahu. Rozhodnutie Krajského súdu v Banskej Bystrici je právoplatné. Zeman sa na zasadaní odvolacieho senátu ospravedlnil zo zdravotných dôvodov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu