Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Černák sa priznal k jednej vražde, šesť poprel!

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

PREŠOV - Mikuláš Černák sa dnes na súde priznal k vražde údajného policajného informátora Jozefa Filipa z roku 1994.

Údajný mafiánsky šéf čelí pred Okresným súdom v Prešove obžalobe zo šiestich vrážd a organizovania ďalšej vraždy, za čo mu prokuratúra navrhla doživotný trest. Súd po vypočutí záverečných rečí odročil proces na 10. novembra, keď by mal vyhlásiť rozsudok.

"K skutku Filip sa priznávam, hanbím sa za tento čin a za svoju temnú, kriminálnu minulosť," uviedol Černák. Filipa zavraždili výstrelmi do hlavy v lese pri Liptovskej Tepličke nad vopred pripraveným hrobom. "Dohodli sme sa dopredu na tom, že vykopeme hrob, pomáhal som aj pri odstraňovaní stôp," uviedol Černák vo svojej krátkej záverečnej reči.

Zároveň však poprel spáchanie ostatných šiestich vrážd, z ktorých ho viní prokuratúra, a žiadal, aby bol v týchto prípadoch oslobodený. Obhajoba pre neho navrhla trest za jednu vraždu v rozpätí 12 až 15 rokov.

Sledovaný proces s mužom, ktorý bol v minulosti označovaný za najsilnejšiu postavu slovenského podsvetia začal vlani 10. novembra, ukončiť by sa tak mal presne po roku. V procese vypočuli približne 70 svedkov a znalcov z odborov súdneho lekárstva, balistiky či psychológie a psychiatrie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu