Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Útočníka na americkú basketbalistku opäť zatkli pre extrémizmus

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

KOŠICE - Jedného z útočníkov na americkú basketbalistku tmavej pleti v Košiciach polícia tento týždeň opäť zadržala pre rasovo motivovaný útok. Mladík s ďalšími kamarátmi údajne vtrhol do pohostinstva v centre mesta, kde skupina vykrikovala rasistické heslá, prevracala stoly a inému mladíkovi sa vyhrážala zabitím.

Dnes o tom informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová. "Skupina piatich mladíkov vo veku od 19 do 27 rokov vtrhla do podniku v stredu pred polnocou," uviedla Mésarová. V podniku začali najprv vykrikovať heslá "Židia do plynu, cigáni do plynu, Antifa ha, ha, ha.".

Jeden z útočníkov sa neskôr v pohostinstve vyhrážal 32-ročnému Košičanovi zabitím. V skupine útočníkov bol podľa polície aj Ivan Slobodník, ktorý na košickom okresnom súde čelil tento rok obžalobe za útok na americkú basketbalistku Wilheminu Denisu Wilsonovú.

Tej spolu s ďalším kamarátom nadával v minulom roku do "negrov" a prenasledoval ju do reštaurácie, kde sa snažila skryť. Basketbalistka po útoku odcestovala zo Slovenska. Slobodníka, ktorého dnes vzali do väzby, navyše v minulom roku obvinili aj z útoku na troch Rómov na jednom z košických sídlisk. V prípade dokázania viny za incident z tohto týždňa mu podľa Mésarovej hrozí šesťročné väzenie. Ostatní útočníci by mohli dostať päťročné tresty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu