Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Hokejisti prehrali a ešte ich aj vykradli!

Zlodeji spôsobili hokejistom škodu za 20 tisíc eur. Zobraziť galériu (10)
Zlodeji spôsobili hokejistom škodu za 20 tisíc eur. (Zdroj: Topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Na banskobystrických hokejistov sa valí rana za ranou. Po trpkej domácej prehre s Košicami 1:4, zažili dnes ráno ďalší šok. Zlodeji im vykradli kancelárie a spôsobili škodu za 20 tisíc eur.

Po prvej prehre v hokejovej Extralige prišiel banskobystrický hokejový klub aj o peniaze. Vylomené dvere na kancelárií objavil riaditeľ štadióna hneď ráno po príchode do práce. „Zmizli notebooky a trezor s hotovosťou, ktorú sme vyzbierali za vstupné zo súboja s Košicami. V trezore bolo asi 10 tisíc eur,“ povedal prezident HC´05 Zdneko Krajč.

Na miesto činu okamžite privolali políciu, ktorá začala krádež vyšetrovať. Zistilo sa, že zlodeji poškodili pletivo na rekonštruovanej tribúne štadióna a vnikli dnu. Tam vylomili dvere na kancelárií a dostali sa k trezoru a notebookom. „Okrem trezora, ktorý naložili na fúrik a previezli na parkovisko k rieke Hron si zlodeji odniesli aj dva notebooky a fotoaparát. Celková škoda sa odhaduje na 20 tisíc eur,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Okrem ukradnutých peňazí mrzia vedenie hokejového klubu najmä počítače. Mali v nich totiž nainštalovaný úplne nový softvér na predaj lístkov. „Chceli sme zaviesť novú kultúru, niečo zlepšiť pre divákov, aby to nejako vyzeralo. Teraz budeme musieť začať úplne odznova,“ sklamane skonštatoval generálny manažér HC ´05 Vlastimil Plavucha.

Polícia po páchateľoch pátra. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže za čo hrozí trest odňatia slobody až do 2 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu