Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Šátek chcel Spišiakovu hlavu

Jaroslav Spišiak
Jaroslav Spišiak

BRATISLAVA - Exriaditeľ Úradu boja proti korupcii Šátek podľa všetkého podnikal kroky, ktorých výsledkom malo byť trestné stíhanie policajného viceprezidenta Spišiaka. Nepriamo to potvrdil minister vnútra Vladimír Palko. Ten síce nechcel menovať policajného funkcionára, ktorý ležal Šátekovi v žalúdku, zdôraznil však, že táto nevraživosť zašla až príliš ďaleko.

"Pán Šátek začal o inom vysokom policajnom funkcionárovi tvrdiť, že by mal byť trestne stíhaný. Následne mi povedal takú udalosť, ktorá sa mi zdala dosť banálna," uviedol minister Palko v diskusnej relácii rádia Expres. Šátek vraj za ním prišiel s tým, že podriadení onoho policajného funkcionára organizovali na východe športový deň a tam údajne zaplatili za ubytovanie viac, než je obvyklé.

"Prosím, to sa dá vyriešiť. Ja som si však uvedomil, že tá nevraživosť zašla už príliš ďaleko," vysvetlil Palko. Šátek sa podľa neho začal zaoberať takými vecami, ktoré už nie sú v jeho kompetencii, ale patria pod inšpekciu MV SR. Palko sa preto podľa vlastných slov rozhodol situáciu riešiť, aby nezačali dva policajné útvary "bojovať proti sebe". Malo ísť pritom o Úrad boja proti organizovanému zločinu zastrešený Spišiakom a Šátekov Úrad boja proti korupcii, ktoré sa naťahovali o finančnú políciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu