Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Bugárovci už majú dosť podpisov na registráciu

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Skupina okolo bývalého dlhoročného predsedu opozičnej SMK Bélu Bugára už vyzbierala potrebných 10.000 podpisov, ktoré sú potrebné na registráciu novej strany Most-Híd. Potvrdil to dnes Bugár.

Vznik strany ohlásil začiatkom júna po voľbách do Európskeho parlamentu po predchádzajúcich konfliktoch s vedením SMK. Bugár povedal, že o registráciu chcú požiadať zástupcovia strany ministerstvo vnútra na budúci týždeň. Ustanovujúci snem nového politického subjektu by sa mal podľa neho konať v júli.

Zástupcovia Mostu začali zbierať podpisy 14. júna v Kostolných Kračanoch pri Dunajskej Strede. Podľa Bugára registráciu podporili nielen občania na juhu Slovenska, kde žije početná maďarská menšina, ale aj na ľudia zo severných regiónov krajiny. Bugár už skôr tvrdil, že nová strana chce pritiahnuť okrem príslušníkov maďarskej menšiny aj ďalších občanov Slovenska.

Skupina okolo Bugára odišla z SMK pre nespokojnosť s politikou vedenia strany na čele s predsedom Pálom Csákym. Stranu opustili okrem Bugára aj ďalší poslanci parlamentu, z SMK odišli tiež desiatky funkcionárov z regiónov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu