Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Za brutálnu vraždu vysokoškoláčky 20 rokov!

(Zdroj: SITA)

ŽILINA - Okresný súd v Žiline dnes vymeral 20-ročné väzenie mužovi, ktorý vlani v Ružomberku brutálne zavraždil vysokoškolskú študentku. Súd tak schválil dohodu o vine a treste, ktorú vrah uzavrel s prokuratúrou. Rozsudok je právoplatný a nemožno sa proti nemu odvolať.

Dvadsaťročný mladík podľa obžaloby vlani v októbri v byte svojich rodičov najskôr udrel ženu kovovým pilníkom do hlavy. Po tom, čo vysokoškoláčka spadla na zem, jej prelepil ústa lepiacou páskou a na hlavu natiahol igelitovú tašku. Študentka, ktorá zároveň pracovala pre spoločnosť poskytujúcu pôžičky, sa potom udusila. Telo muž zabalil do textílií a na vozíku ho odviezol ku garážam. Ženu objavili až po niekoľkých týždňoch.

Násilník svojej obeti ešte stihol zobrať aj približne 50.000 korún (asi 1660 eur). Podľa dostupných informácií bol klientom spoločnosti, pre ktorú žena pracovala. Údajne mal problémy so splácaním pôžičky.

"Chcel by som sa ospravedlniť celej rodine (zavraždenej), aj keď viem, že mi nebude odpustené," povedal muž pred súdom. Rodičia obete novinárom potvrdili, že mu nedokážu odpustiť. Otec pripomenul, že dcéru im už nikto nevráti. "Takýto človek by nemal chodiť po tejto zemi," odkázal vrahovi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu