Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Stopy vraha z Medveďova vedú do Maďarska!

Tu sa odohrala brutálna vražda Zobraziť galériu (4)
Tu sa odohrala brutálna vražda

BRATISLAVA – Ani po vyše štyroch mesiacoch sa polícii nepodarilo chytiť brutálneho vraha pracovníka stávkovej kancelárie v Medveďove. Krátko po vražde avizovala, že ide po horúcej stope. Nemá však ani jeho identikit, keďže sa nenašiel svedok, ktorý by ho opísal. Polícia potvrdila len to, že určité stopy vedú do Maďarska.

„Vyšetrovanie vraždy v Medveďove naďalej pokračuje,“ uviedla dnes pre topky.sk trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Keďže určité stopy vedú do Maďarska, slovenská polícia požiadala podľa nej Maďarskú republiku o poskytnutie právnej pomoci. V tejto súvislosti vykonali maďarské orgány niekoľko domových prehliadok.

Dodala, že pri prehliadkach polícia zaistila množstvo stôp, ktoré v súčasnosti skúma a vyhodnocuje Kriminalisticko- expertízny ústav Policajného zboru. Či má polícia nejakú konkrétnu stopu, hovorkyňa odmietla uviesť. Žiadne ďalšie podrobnosti k prípadu podľa jej slov poskytovať nebudú.

Motívom brutálnej vraždy zo 14. decembra boli zrejme peniaze. Vrah uštedril 50-ročnému pracovníkovi stávkovej kancelárie Niké až 26 bodno-rezných rán. Z kancelárie si odniesol niekoľko desiatok tisíc korún. Hrozí mu väzenie na 25 rokov až doživotie.

Generálny riaditeľ spoločnosti Niké Otto Berger pre topky.sk uviedol, že po vražde posilnili bezpečnostné opatrenia v pobočkách v spolupráci s políciou. „Ale to vám samozrejme nebudeme hovoriť, čo a ako tam máme,“ povedal.

Stopercentná bezpečnosť však podľa neho neexistuje: „Proti zlu sa nikde na svete nedá zabezpečiť.“ Spomenul prípad, keď lupiči donútili pracovníčku, ktorá už bola mimo kancelárie, vrátiť sa do nej.

„Robíme všetko, čo je v našich silách. Opatrení sme dosť spravili. Nebudem o nich hovoriť, sme sa dohodli s políciou. Máme určité systémy, ktoré sú utajené a dobre nám pomáhajú,“ povedal Berger.

Odmenu na vraha spoločnosť Niké nevypísala, odškodnila však rodinu zavraždeného. „Zachovali sme sa, myslím si, férovo a džentlmensky voči tej rodine. Hneď na druhý deň som im dal milión korún, čo tu ešte na Slovensku asi nikto nespravil,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu