Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Ščurko obvinený z vraždy zostáva vo väzbe!

Ladislav Ščurko
Ladislav Ščurko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/KOŠICE - Košický hokejista Ladislav Ščurko obvinený z vraždy popradského hokejového rozhodcu Mareka Liptaja poputuje do vyšetrovacej väzby. Dnes o tom rozhodol košický okresný súd.

Podľa informácií hovorkyne krajského súdu Marcely Gálovej tak súd rozhodol pre vysoký trest, ktorý obvinenému hrozí, odmietol aj peňažnú záruku a písomný sľub obvineného. Ladislav Ščurko môže stráviť za mrežami 15 až 20 rokov.

Hokejistu (23) zadržali kukláči minulý štvrtok pre podozrenie z vraždy, Ščurko sa pod ťarchou dôkazov priznal. Vražda sa stala vlani v januári v nočných hodinách na odpočívadle pri Košiciach. Útoku predchádzala hádka medzi obidvoma mladými mužmi.

Podľa vyšetrovateľov Ščurko pichol obeť najmenej 14-krát do hrude a chrbta, dobodaný muž zomrel na mieste. Ščurko telo naložil do auta a odviezol do lesa v Huncovciach v okrese Kežmarok, kde ho zakopal do plytkého hrobu. Pozostatky tela objavili náhodne koncom minulého roka.

Mŕtvolu identifikovali na základe nájdených vecí a DNA. Policajti zaistili aj auto obvineného, ktoré je súčasťou vyšetrovania. Útočnú zbraň polícia nemá, mal by to byť nôž.

O motíve vraždy polícia nechce do ukončenia vyšetrovania podávať bližšie informácie. Podľa vyjadrenia zástupcu krajského policajného riaditeľa v Košiciach Rudolfa Pilarčíka prípad nesúvisí so Ščurkovou hokejovou kariérou.

Hlavným motívom vraždy pravdepodobne neboli ani peniaze. Pilarčík sa prikláňa k verzii, že obvinený konal v afekte a pravdepodobne nešlo o pripravovanú vraždu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu