Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Kusý neverí, že Radičová sa vo voľbách postaví proti Dzurindovi

Miroslav Kusý
Miroslav Kusý

BRATISLAVA – Politológ Miroslav Kusý neverí, že sa Iveta Radičová postaví v primárnych voľbách na volebného lídra SDKÚ-DS proti Mikulášovi Dzurindovi. „Nemyslím, že dôjde k stretu. Pôjde skôr o zákulisné dohovory,“ povedal dnes Kusý.

Na druhej strane si nemyslí, že by sa Radičová ľahko vzdala šancí v strane. Rozkol v SDKÚ-DS však nepredpokladá. „Radičová nemá asi také úmysly. Je človek, ktorému ide o dohodu,“ zdôraznil Podľa Kusého v strane má väčšiu podporu Dzurinda, ale medzi občanmi Radičová. „Je rozumné, aby sa strana pozerala na názor verejnosti. Radičová musí byť v zodpovednej funkcii,“ upozornil.

Kusý preto očakával, že Dzurinda odporučí Radičovú za volebnú líderku. Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda a podpredsedníčka strany Iveta Radičová pravdepodobne zvedú v júni súboj o post volebného lídra najsilnejšej opozičnej strany pre budúcoročné parlamentné voľby. Dzurinda dnes na tlačovej besede po rokovaní prezídia novinárov informoval, že oznámil využiť právo predsedu strany a automaticky kandidovať na lídra v primárnych voľbách.

"Budem sa uchádzať o pozíciu lídra," uviedol. O túto pozíciu má po veľkej podpore v prezidentských voľbách záujem aj Radičová. "Ak príde podnet od členov alebo regionálnych zväzov, pôjdem do súťaže. Som pripravená," vyhlásila. Na primárnych voľbách sa môže zúčastniť ten člen SDKÚ-DS, ktorého navrhne minimálne jeden regionálny zväz alebo 300 členov strany. O vypísaní primárok na jún rozhodne prezídium o dva týždne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu