Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Do veľkej razie sa zapojilo skoro 80 policajtov a 6 psov

(Zdroj: TASR)

TOPOĽČANY – Pri rozsiahlej policajnej akcii najmä v Topoľčianskom okrese zadržali troch mužov, ktorých obvinili z krátenia daní a poistného, ktorým obrali štát o 289 - tisíc eur. Na rováši toho budú mať viac, lebo pri domovej prehliadke zadržali aj nelegálne zbrane či pol litra jedovatej ortuti. Muži sú už vo väzbe.

Ešte v stredu vyrazilo 74 policajtov so šiestimi služobnými psami, špeciálne vycvičenými na vyhľadávanie drog, výbušnín a bankoviek, na veľkú akciu. V Topoľčianskom okrese, ako aj na iných miestach, urobili 7 domových prehliadok a tiež prehľadali tiež 7 áut. Okrem množstva účtovných dokladov a výpočtovej techniky zadržali dve strelné zbrane v nelegálnej držbe. Ďalej našli pol litra ortuti vážiacej vyše 3 kilogramy a 40 nábojov kalibru 9 mm, ktoré odoslali na expertízu.

Pri akcii zatkli Jozefa M., Jiřího Š. a Juraja S. Ako zástupcov firmy ich už vyšetrovateľ obvinil zo skrátenia dane a poistného, ktorého sa ako organizovaná skupina dopustili v priebehu roku 2008. Ukrátili tak štát najmenej o 8,7 mil. korún (viac ako 289 000 eur). Štvrtého zo zadržaných Kolomana P. po vypočutí prepustili na slobodu.

Trojicu obvinili aj z nedovoleného ozbrojovania a nedovolenej výroby a držania jadrových materiálov, rádioaktívnych látok a vysokorizikových chemických látok. Jozef M., Jiří Š. a Juraj S. sú už vo väzbe a podľa nitrianskej krajskej hovorkyne Renáty Čuhákovej im hrozí od 7 až 12 rokov väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu