Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Štrba žiada zastaviť prepis pozemkov kvôli voľbám

(Zdroj: SITA)

POPRAD – Obec Štrba dnes podala na Úrad geodézie, kartografie a katastra SR a Správu katastra v Poprade návrh na okamžité prerušenie konania vo veci záznamu územia Štrbského Plesa.

Zákon vylučuje, aby od vyhlásenia volieb prezidenta až do ich vykonania bolo možné meniť názov obce alebo jej miestnej časti a vylučuje akúkoľvek územnú zmenu, informoval starosta Štrby Michal Sýkora.

Podľa starostu treba dôsledne rozlišovať právo a povinnosť vykonávať správu nad územím Štrbského Plesa na jednej strane a začatie konania spojeného s vyznačením zmien záznamom v katastri nehnuteľností na strane druhej. Z početných odborných stanovísk ústredných orgánov štátnej správy podľa starostu jednoznačne vyplýva, že obec Štrba je povinná vykonávať správu na území Štrbského Plesa, a to až do rozhodnutia Najvyššieho súdu.

„Znamená to, že posledné vyhlásenia a kroky primátora mesta Vysoké Tatry sú zjavným porušovaním platnej právnej úpravy a účelovou interpretáciou,“ uviedol M. Sýkora. Obec Štrba v spore o územie Štrbského Plesa vynaloží podľa starostu všetky právne prostriedky, aby vo veci oprávneného reštitučného nároku obce Štrba bolo zákonne rozhodnuté.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu