Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Policajti nachytali taxikárov bez platnej technickej kontroly

(Zdroj: TASR)

PREŠOV – Prešovskí mestskí policajti po nočnej kontrole zameranej na taxislužby priamo na mieste zastavili a zrušili prepravu dvom vozidlám, ktoré patrili rôznym prevádzkovateľom. Dôvodom bolo, že nemali platnú technickú kontrolu. V ďalších 20 prípadoch určili termíny na odstránenie zistených nedostatkov, ktoré taxislužby musia odstrániť od troch do piatich dní.

Mestskí policajti skontrolovali 24 taxíkov, z ktorých iba u dvoch nezistili žiadne nedostatky. Dva taxíky nemali platnú emisnú kontrolu. Na karosériách 14 taxíkov chýbal cenník. V dvoch prípadoch neboli taxíky označené názvom.

V desiatich autách chýbala niektorá časť z povinnej výbavy, buď lano, hasiaci prístroj, alebo lekárnička. Nedostatky s taxametrom zistili policajti v piatich prípadoch, jeden taxikár nemal taxameter vôbec a chýbali mu aj doklady. Šesť vodičov nemalo overené kópie potrebných dokladov.

Náčelník prešovskej Mestskej polície Ján Andrejko pre uviedol, že policajti prešli stanovištia na Hlavnej a Masarykovej ulici, kde sa zamerali na dodržiavanie zákona o cestnej doprave a aktuálnej vykonávacej vyhláške.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu