Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Havária električky v Košiciach: Zranené sú na tom lepšie

Havarovaná električka
Havarovaná električka

KOŠICE – Zdravotný stav troch pacientok po včerajšej nehode v Košiciach, kde do električky narazila Avia, sa zlepšuje. Dve z nich mali vnútorné zranenia a ležia na jednotke intenzívnej starostlivosti.

"Dve ženy v nemocnici strávia najmenej dva týždne. Tretia žena má poranenú hlavu, hrudník a zlomené zápästie. Hospitalizovaná bude niekoľko dní,“ uviedla hovorkyňa FN L. Pasteura (FNLP) v Košiciach Jaroslava Oravcová. Dodala, že všetky hospitalizované pacientky odmietli komunikovať s médiami.

Oravcová informovala, že ošetrili po nehode štrnásť pacientov na dvoch pracoviskách – v traumatologickej ambulancii centrálneho prijímacieho oddelenia na Triede SNP a na Klinike úrazovej chirurgie na Rastislavovej ulici. Vo väčšine prípadov išlo o ľahšie úrazy – odreniny, tržné rany, pomliaždeniny, drobné zlomeniny či podvrtnutia krčnej chrbtice.

Jana Mésarová z košickej polície dnes uviedla, že k nehode došlo o 12.45 hod. na križovatke ulíc Raketová – Slanecká cesta. Vodič Avie na križovatke nezastavil, hoci mal pred sebou značku „STOP“. Vzápätí narazil do električky. Prednú časť súpravy vykoľajilo a narazila do dvoch stĺpov elektrického vedenia. Dychovou skúškou u vodičov nebolo zistené požitie alkoholu.

Pri nehode utrpeli podľa Mésarovej traja cestujúci v električke ťažké zranenia, desať ďalších sa zranilo ľahko. Vodičov Avie a električky tiež ošetrili. Škodu na Avii vyčíslili na 1000 eur (30 126 Sk), na električke na 130.000 eur (3 916 380,- Sk).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu