Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Vyšetrovanie zásahu proti fanúšikom v nedohľadne

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vyšetrovanie policajného zásahu proti futbalovým fanúšikom v Dunajskej Strede zo začiatku novembra sa ešte neskončilo. Po ukončení prešetrovania výsledky prediskutujú šéfovia polície Slovenska a Maďarska. Novinárom to dnes povedali zástupcovia polície oboch krajín.

Maďarsko zákrok polície, pri ktorej boli zranení aj maďarskí fanúšikovia, v minulosti spochybňovalo. Slovenská strana ho zas obhajovala. Incident tiež vyhrotil slovensko-maďarské vzťahy. "Sadneme si(po skončení vyšetrovania) k tomu spoločne a rozoberieme, čo je platné a zákonné zo strany slovenských zákonov a čo je platné a zákonné zo strany maďarských zákonov," poznamenal prezident Policajného zboru Ján Packa, ktorý nepovedal, kedy sa vyšetrovanie skončí.

Maďarská strana spôsob prešetrovania futbalového incidentu podľa hlavného veliteľa Maďarskej národnej polície Józsefa Benczeho akceptuje. "Uznali sme, že je to tak správne, že na tomto území sa to stalo, takže slovenská polícia koná podľa slovenských zákonov," doplnil. "Fakt, že je to v štádiu vyšetrovania a polícia sama seba vyšetruje, toto je už uspokojivé pre nás," dodal Benzce.

Futbalový zápas medzi Dunajskou Stredou a Slovanom Bratislava začiatkom novembra poznačili výtržnosti priaznivcov oboch klubov. Polícia následne proti nim zasiahla. Pri zásahu boli zranení viacerí slovenskí a maďarskí fanúšikovia. Zásah polície následne vyvolal v Maďarsku protestné demonštrácie, ako aj čiastočné blokovanie slovensko-maďarských hraníc či pálenie slovenskej vlajky.

Tradične komplikované vzťahy medzi Bratislavou a Budapešťou sa po futbalovom incidente ešte viac vyostrili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu