Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Lúpež zakončila streľba, zahynul policajt a jeho informátor

NITRA – Konfliktom a streľbou, pri ktorej zahynul policajt a jeho informátor, sa dnes skončila policajná akcia pri osade Ladislavov Dvor (okr. Levice). Nitrianski policajti sa podľa svojej hovorkyne v nedeľu dozvedeli o plánovanom prepade levickej zmenárne.

Do akcie nasadili policajta, ktorý sa spolu s informátorom zúčastnil na lúpeži. K odovzdaniu lupu však nedošlo podľa plánu a pri konflikte, ktorý vypukol medzi lupičmi, nakoniec zastrelili policajta a jeho informátora. Takýto priebeh mala podľa polície akcia, pri ktorej zastrelili jedného z páchateľov Ivana R. a policajta Róberta V.

V nedeľu podľa polície prišiel Ivana R. z Kľačian (okr. Hlohovec) oznámiť na políciu, že ho Ladislav B. z Veľkého Ďura (okres Levice) požiadal o vylúpenie zmenárne. Polícia po jeho vypočutí pripravila akciu. Na lúpež ako spoločníka Ivana R. nasadili policajta Róberta V. a na zásah príslušníkov nitrianskeho pohotovostného útvaru.

Podľa polície dnes ráno Ivan R. s Róbertom V. zmenáreň skutočne vylúpili. Po prepade nasadli do Škody 120 k dvom mužom – vodičovi a organizátorovi lúpeže Ladislavovi B. Posádka auta sa odviezla na čerpaciu stanicu v Leviciach, kde malo dôjsť k odovzdaniu lupu objednávateľovi Martinovi Š. z Levíc. Pumpa už bola obsadená príslušníkmi pohotovostného útvaru, objednávateľ však na dohodnuté miesto neprišiel.

Škoda 120 tak so všetkými štyrmi mužmi pokračovala ďalej, pričom asi po 400 metroch pri osade Ladislavov Dvor došlo podľa predbežných informácii polície „k náhlemu konfliktu medzi oznamovateľom a organizátorom, ktorý prerástol do streľby a policajt v snahe zabrániť konfliktu zasiahol“. Policajt aj informátor pri streľbe zahynuli. "Preverujeme, prečo policajt neuposlúchol pokyn nesadať do auta, či bol k tomu donútený alebo to bola jeho vlastná iniciatíva. K výške lupu ani ďalším skutočnostiam sa v tomto štádiu vyšetrovania nebudem vyjadrovať," uviedol nitriansky policajný riaditeľ Ján Štark.

Policajti zadržali strelca Ladislava B., vodiča auta a v priebehu niekoľkých hodín i objednávateľa lúpeže. Hrozia im obvinenia z trestných činov vraždy a lúpeže a tresty do 25 rokov alebo až doživotie. Informovala o tom krajská hovorkyňa nitrianskej polície Gabriela Bučeková.

Zdroj: tasr, kr pz nitra, bleskovky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu