Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Bratislava chce akvapark

Akvapark v Poprade
Akvapark v Poprade

BRATISLAVA - Mesto Bratislava hľadá súkromného investora na výstavbu akvaparku.

Vedenie hlavného mesta výstavbu už dlhšie plánuje, dokonca malo v minulosti vybraného potenciálneho investora. Ten však po čase z projektu odstúpil. Pre agentúru SITA to uviedol primátor Andrej Ďurkovský.

Zároveň potvrdil, že výstavba akvaparku zostáva aj naďalej zámerom mesta, projekt je však vecou súkromných investorov. „V prípade požiadavky zo strany súkromného investora si viem predstaviť, že by mesto do toho aktívnejšie vstupovalo. Nepovažujem to za investíciu, ktorá by mala byť hradená z verejných prostriedkov,“ povedal primátor.

Na otázku, či si pod aktívnejšou spoluprácou predstavuje napríklad prenájom pozemku, odpovedal Ďurkovský kladne. Ako ďalej uviedol, v súčasnosti je ešte predčasné baviť sa o konkrétnych termínoch alebo financiách.

„Len čo by sme mali investora, vieme sa baviť o konkrétnych lehotách. Bez neho nie som ochotný vyťahovať čísla, akékoľvek dátumy z rukáva. Bolo by to neseriózne,“ konštatoval primátor.

Na otázku, či má mesto aspoň vytypovanú vhodnú lokalitu na výstavbu takéhoto športového komplexu, odpovedal, že v Bratislave je viacero území, ktoré potrebujú rozmach. Ide napríklad o South City, okolie Zlatých pieskov či mestskú časť Vajnory.

Podľa primátora má však mesto aj dosť lokalít, ktoré sa už v súčasnosti využívajú na kúpanie a treba ich zveľadiť. Ako príklad uviedol okolie Draždiaka v Petržalke. V súvislosti s možnosťou kúpania a vybudovania akvaparku doplnil, že zatiaľ môžu Bratislavčania využívať neďaleký akvapark v Senci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu