Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Kajúcnik Makó má na krku obvinenie NAKA: Úplatky!

Ľudovít Makó
Ľudovít Makó (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Jedného z najznámejších kajúcnikov Ľudovíta Makóa podľa informácií portálu Startitup obvinili elitní príslušníci NAKA pre obrovské úplatky, ku ktorým sa nepriznal. Mal dostávať desaťtisíce eur.

Makóa poznáme z výpovedí z rôznych káuz, kde usvedčuje najvplyvnejších ľudí Slovenska. Ako však informuje Startitup, tentoraz sa karta obrátila a Makóa obvinili. Má isť celkovo o dvanásť korupčných skutkov za desiatky tisíc eur, ktoré mal spáchať ako riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy. Z korupcie veľkých rozmerov ho usvedčuje Peter Petrov, pričom práve od neho mal Makó podľa obvinenia dostávať desaťtisíce eur.

archívne video 

Ľudovít Makó pred pojednávaním o väzbe (Zdroj: Ján Zemiar)

Spolu s Ľudovítom Makóom je podľa portálu v obrovskej korupčnej kauze obvinený aj samotný Peter Petrov, majiteľ bezpečnostnej služby Roman Sláma a Matej Zeman prezývaný Zemák. Portál podotýka, že o skutkoch, pre ktoré Makóa a ďalších teraz obvinili, vypovedal Peter Petrov ešte v roku 2020. 

Podľa uznesenia o vznesení obvinenia je Ľudovít Makó stíhaný za pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v treťom odseku, ktorý spáchal ako verejný činiteľ, za čo mu hrozí desať rokov až pätnásť rokov väzenia.

 

Viac o téme: KorupciaĽudovít Makó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu