Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ministerka kultúry na odbornej konferencii zvýraznila význam materinského jazyka

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Odborná konferencia V náručí jazyka môže prispieť k prehlbovaniu úrovne kultúry v oblasti používania slovenského jazyka. Pri príležitosti utorkového otvorenia odbornej konferencie, ktorá je súčasťou aktivít v súvislosti s Medzinárodným dňom materinského jazyka (21. 2.), to uviedla ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS).

"Práve rodná reč je základným prvkom nášho nehmotného kultúrneho dedičstva," zdôraznila ministerka. Pripomenula tiež, že ministerstvo kultúry (MK) ako ústredný orgán štátnej správy v oblasti starostlivosti o štátny jazyk vníma Medzinárodný deň materinského jazyka ako jedinečnú príležitosť dať do pozornosti dôležitosť slovenčiny. "Chceme podporovať vedecké jazykovedné inštitúcie s cieľom zachovať pestrosť a originálne slová spisovného jazyka tak v spoločnosti, ako aj v oficiálnej komunikácii verejných inštitúcií," povedala.

archívne video

Incident Martiny Šimkovičovej v Abú Zabí (Zdroj: Facebook/Igor Matovič )

Konferencia V náručí jazyka v priestoroch Univerzitnej knižnice v Bratislave je určená pre pedagogických pracovníkov v oblasti slovenského jazyka a literatúry, jazykovedy a translatológie, ďalej pre učiteľov slovenského jazyka ako cudzieho, pre metodikov profesijného rozvoja a vysokoškolským študentom.

Viac o téme: Martina ŠimkovičováMinisterstvo kultúryOdborná konferencia Materský jazyk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu