Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na ceste pod Strečnom budú musieť obmedziť premávku: Toto je dôvod!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

ŽILINA - Podrobný inžinierskogeologický prieskum vykonajú na ceste I/18 pod Strečnom v prípade priaznivého počasia počas nasledujúceho víkendu. Podľa prednostu Okresného úradu (OÚ) v Žiline Kamila Rumana môže dôjsť počas prieskumu horolezeckým spôsobom k nepredvídaným pádom skál, preto bude v 30-minútových intervaloch obmedzená premávka.

Doplnil, že v sobotu (17. 2.) to bude v čase od 8.00 do 16.00 h a v nedeľu (18. 2.) v čase od 8.00 do 14.00 h. "O tejto skutočnosti budeme informovať po potvrdení informácie od zhotoviteľa prác. Prerušovanie premávky v tomto časovom intervale bude z dôvodu bezpečnosti účastníkov cestnej premávky. V tomto prípade odporúčame vodičom využitie obchádzkovej trasy cez Terchovú," dodal.

archívne video

Brífing po zasadnutí krizového štábu na ceste I/18 Strečno (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Pre riziko pádu skál na cestu I/18 pod Strečnom vyhlásili mimoriadnu situáciu v piatok 9. februára od 10.00 h. K zosuvu svahu došlo v stredu 7. februára v úseku medzi skalami Margita a Besná. Bol tak silný, že poškodil vozovku a potrhal krajnicu. Uvoľnenie skál je dôsledkom eróznych pohybov. Podľa polície poškodili popadané skaly dve vozidlá, pričom sa nikto nezranil. V danom úseku je dopravným značením dočasne znížená rýchlosť v oboch smeroch, s využitím obidvoch jazdných pruhov.

Viac o téme: PremávkaObmedzenieStrečnoInžinierskogeologický prieskumPád skál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu