Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Otrasný nález na strednom Slovensku: V rieke Hron našli telo muža! Zachytený bol na kmeni stromu

(Zdroj: Getty Images, TASR/Jakub Kotian)

DOLNÁ ŽDAŇA – Polícia vyšetruje nález mŕtveho muža pri Dolnej Ždani v okrese Žiar nad Hronom. Z rieky tam hasiči vytiahli bezvládne telo, ktoré zachytil kmeň stromu. Totožnosť zosnulého muža ani okolnosti tragédie polícia zatiaľ nepozná.

Podľa informácii televízie JOJ našli muža desiatky metrov za obcou, v miestach, kde nie je ani cesta. Hladina Hrona je po posledných dažďoch vysoká a telo tak mohlo doplaviť aj z väčšej vzdialenosti. Telo si niekto v rieke všimol náhodou. "Telo muža nezistenej totožnosti bolo nájdené v rieke Hron, zachytené na kmeni stromu pár metrov od brehu," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

archívne video 

Pri Senci objavili v jazere dve mŕtve telá! (Zdroj: Topky.sk/Maarty)

Podľa polície mal muž asi 40 rokov, na sebe mal tmavé oblečenie a pracovné topánky. Zatiaľ nie je jasné, či išlo o nešťastnú náhodu alebo cudzie zavinenie.

Na miesto bol privolaný aj súdny lekár a na určenie presnej príčiny smrti bola nariadená súdna pitva. Polícia v Žiari nad Hronom začala trestné stíhanie pre usmrtenie a prípad je v štádiu vyšetrovania," dodala hovorkyňa.

Viac o téme: Dolná ŽdaňaRieka Hron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu