Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vlak na východe zramoval osobné auto! FOTO z miesta zrážky: Pri 18-ročnej vodičke stáli všetci svätí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

PREŠOV - Pre nehodu je aktuálne prerušená vlaková doprava v úseku Prešov - Drienovská Nová Ves. Železničná spoločnosť Slovensko o tom informuje na sociálnej sieti.

Aktualizované 14:00 Vlakovú dopravu v úseku Prešov - Drienovská Nová Ves po rannej nehode na priecestí obnovili. Potvrdili to zo Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). Polícia informovala, že v prípade nehody začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

"Dnes, skoro ráno, šoférovala 18-ročná vodička auto v Haniske pri Prešove smerom na Košice, keď pri prejazde železničným priecestím, v tom čase riadeným svetelnou signalizáciou, došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k zrážke s osobným vlakom, ktorý v tom čase smeroval z Prešova do Košíc," uviedla polícia.  V dôsledku tejto zrážky došlo k uzávierke železničnej trate na nevyhnutnú dobu. "Okolnosťami a príčinami dopravnej nehody sa zaoberáme. V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin všeobecné ohrozenie," dodali. 

Vlak na východe zramoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

Ako uvádza, dôvodom je stret vlaku iného dopravcu s motorovým vozidlom na priecestí. Podľa portálu tvnoviny.sk  si vodička osobného auta idúca z Prešova do Košíc pravdepodobne na železničnom priecestí včas nevšimla zvukovú a svetelnú signalizáciu. Jej vozidlo nabral prichádzajúci vlak a odhodil ho do stĺpu so semaforom. Auto skončilo zdemolované, rovnako tak aj semafor. Vodička našťastie podľa informácií portálu vyšla z auta sama a neutrpela žiadne vážnejšie zranenia.

"Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) Slovenskej republiky vyslalo ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci k dopravnej nehode, pri ktorej vlak zasiahol osobný automobil. Zranená bola jedna osoba. Záchranári 18-ročnú ženu s poranením krčnej chrbtice po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Prešove," uviedla hovorkyňa OSZZS Petra Klimešová.

Vec prešetruje políca. Ľudia, ktorí čakali na neďalekej zastávke autobusu uviedli, že signalizácia sa spustila len krátko predtým, ako prišiel vlak, je tak možné že vodička nemala dosť času zareagovať.

archívne video

Hasiči a polícia odpratávajú auto po nehode v bratislavskom Ružinove (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: NehodaVlakPrešovAutoPrerušená dopravaDrienovská No
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu