Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ochrana životného prostredia neznamená kladenie prekážok zamestnávateľom

 Tomáš Taraba
Tomáš Taraba (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ochrana životného prostredia neznamená kladenie prekážok slovenským zamestnávateľom. Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR v uplynulom období bránilo rozvoju Slovenska. Uviedol to šéf rezortu Tomáš Taraba (nominant SNS) na piatkovej tlačovej konferencii.

"Na Slovensku sa z MŽP vyslovene stal orgán šikany a akéhokoľvek vytvárania umelých dodatočných pravidiel, ktoré EÚ ani nepozná. Zo Slovenska pre MŽP sa stalo miesto, kde sa neoplatí investovať, kde sa neoplatí dávať akékoľvek projekty, pretože nemáte ani horizont, kedy viete dostať povolenia," zdôraznil Taraba.

archívne video

Minister životného prostredia Taraba hodnotí sto dní v úrade (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Za prvých sto dní vo vláde sa mu podľa neho podarilo spriechodniť Environmentálny fond a odložiť zavedenie povinnosti mechanicko-biologickej úpravy odpadu pred uložením na skládku. "Polovica územia na nové spôsoby nebola pripravená," poznamenal.

Vodné dielo Slatinka na Hrone

Obnovil podľa jeho slov i konanie, týkajúce sa Vodného diela Slatinka na Hrone. Ako avizoval, pred tromi týždňami tiež vypísali transparentný medzinárodný tender na obstaranie ôsmich turbín na Vodnom diele Gabčíkovo. Ako uviedol, zároveň inicioval hĺbkový audit, týkajúci sa ľudí, ktorí mali na rezorte štedré odmeny a boli zamestnaní na dohodu. Začať by sa mal 5. februára. "Budeme sa pozerať nielen na plnenia, ktoré boli vyplácané, ale na dôvodnosť týchto plnení," dodal Taraba.

Tiež avizoval, že v prvom štvrťroku by sa mal začať proces zonácie v Tatranskom národnom parku. "Moja vízia je, aby všetky podnikateľské subjekty, ktoré v národnom parku fungujú, platili určitú formu koncesie z obratu, ktorý pôjde na činnosť národného parku," dodal.

Viac o téme: ZamestnávateľŽivotné prostrediePrekážkaOchrana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu