Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Stránka na podporu Lučanského sa zmenila na nepoznanie: Neuveriteľné, čo na nej zdieľali!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/Pavel Neubauer, archív, Koláž: Topky)

BRATISLAVA - Stránka "Všetci za Milana Lučanského" na Facebooku sa po troch rokoch prestala venovať pochybnostiam okolo samovraždy bývalého policajného prezidenta. Namiesto toho začala pod rovnakým názvom zdieľať kulinárske recepty a propagovala web o varení.

Milan Lučanský zomrel 30. decembra 2020 deň po tom, ako sa vo väzbe v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil spáchať samovraždu. Nad touto verziou však viseli od začiatku pochybnosti a na internete začali vo veľkom vznikať skupiny a stránky, ktoré konšpirovali o mocenskom sprisahaní a poprave.

Stránka na podporu Lučanského
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Ako upozornil portál brainee.sk, jednou z nich bola aj stránka "Všetci za Milana Lučanského". Tá mala k pondelku vyše 11-tisíc fanúšikov a jej administrátori sa dosah rozhodli využiť na propagovanie receptov z webu o varení.

Konšpirácie vystriedali modlenie a varenie

Portál uvádza že, stránka "Všetci za Milana Lučanského" je administrátorom skupín na Facebooku Všetci za Milana/#AllForMilan, Rýchle spravodajstvo - Slovensko a svet, Báječné recepty, Báječná Vareška, Najnovšie správy a Správy bez cenzúry. Všetky spomenuté skupiny spravujú rovnakí administrátori - Laci Polacký a Marek Polacký, pričom na väčšine sa okrem neoverených konšpirácií a modlitieb nachádzali aj recepty.

archívne video

Komisia potvrdila, že príčinou smrti Milana Lučanského bola samovražda, jej činnosť sa končí (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Podľa záverov vyšetrovania, o ktorých v roku 2022 informoval prokurátor Krajskej prokuratúry v Prešove Pavol Matija, si bývalý šéf polície Milan Lučanský siahol na život sám. Na tomto závere sa nič nezmenilo.

Viac o téme: Milan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu