Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Matka umiestnená do CPZ podľa polície už dojčiť nemala

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

MEDZILABORCE/BRATISLAVA - Matka z Medzilaboriec, ktorá bola umiestnená v cele policajného zaistenia (CPZ), už dojčiť nemala. Vyplýva to z vyjadrení polície pre TASR, ktorá deklaruje, že žena mala v cele zabezpečené štandardné podmienky vrátane stravy. Ošetrená bola zároveň lekárom, ktorý schválil jej pobyt v cele.

Polícia priblížila, že 29. decembra 2023 došlo k drobnej krádeži, keď žena mala odcudziť tovar v hodnote 4,40 eura z obchodného domu. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jany Ligdayovej, tento čin nasledoval po predchádzajúcej krádeži tej istej ženy v júli 2023 v tom istom obchodnom dome, za ktorú bola pôvodne uložená bloková pokuta. Novší prípad jej krádeže bol políciou klasifikovaný ako trestný čin. "Umiestňujúcim policajtom bola vyťažená obvinená žena, u ktorej bolo zistené, že už nedojčí," uviedla Ligdayová.

Prípad bol riešený v tzv. superrýchlom konaní

Pred umiestnením do CPZ bola žena ošetrená lekárom, ktorý schválil jej pobyt v cele. Žene bola 31. decembra 2023 po konzultácii s právnym zástupcom a následnom lekárskom ošetrení privolaná rýchla zdravotná pomoc do CPZ. Hovorkyňa polície však uviedla, že k zdravotným dôvodom sa nie je možné vyjadriť. Matka piatich detí z Medzilaboriec mala podľa portálu noviny.sk stráviť v CPZ štyri dni. Jej najmladšie, jedenapolročné dieťa, je podľa slov jej obhajcu dojčené.

Prípad bol riešený v tzv. superrýchlom konaní. Prokurátor ženu obžaloval z trestného činu krádeže. Prípadom sa zaoberá aj verejný ochranca práv Róbert Dobrovodský, ktorý zisťuje, či bol nevyhnutný dôvod obmedzenia osobnej slobody osoby podozrivej z drobnej majetkovej trestnej činnosti a akým spôsobom bola pri policajnom zákroku braná do úvahy osobitná situácia tejto osoby a najlepší záujem maloletého dieťaťa.

Viac o téme: PolíciaMatkaCPZ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu