Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na verejnosť prišiel prvý PRIESKUM aktuálnej vlády: Týmto ministrom ľudia veria najviac, Pellegrini môže byť spokojný

Je tu nový prieskum ministrov aktuálnej vlády. Zobraziť galériu (3)
Je tu nový prieskum ministrov aktuálnej vlády. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Už niekoľko týždňov sme svedkami bačovania novej vlády, ktorá vzišla z volieb 2023. To, ako si zatiaľ ministri štvrtej vlády Roberta Fica zatiaľ počínajú, zanalyzovali posledné čísla prieskumu agentúry Focus. Už v týchto chvíľach je totiž jasné, kto sa ocitol v čele rebríčka a kto je na jeho konci. Očakávali ste toto poradie?

archívne video

Ceny energií sa domácnostiam budúci rok nezmenia, vyjde to na 1,25 miliardy eur (Zdroj: Facebook/ Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky)

Prvé čísla po voľbách sa objavili v TV Markíza, pre ktorú vypracovala prieskum agentúra Focus. Respondenti dostavali ohľadom tejto témy otázky od 15. do 22. novembra 2023.

Prvá trojka je v tesnom závese za sebou, ľudia veria predovšetkým ministrom za Hlas 

Podľa predbežných čísel má až prvá trojica ministrov hodnotu 43% dôvery. Je ním minister školstva Tomáš Drucker, ministerka hospodárstva Denisa Saková a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš. V zozname ďalej nasledujú Richard Raši, Zuzana Dolinková, Juraj Blanár, Ladislav Kamenický a Tomáš Taraba. Zaujímavosťou je, že celá prvá päťka ministrov pochádza práve z radov nominácií Petra Pellegriniho ako šéfa Hlasu.

Na verejnosť prišiel prvý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto TV Markíza)

Na chvoste sú Kaliňák a Šimkovičová

V druhej časti prieskumu sa však už objavili osoby s viac ako 50-percentnou nedôverou a sú nimi, Matúš Šutaj Eštok, Robert Kaliňák a Martina Šimkovičová. Druhú polovicu zoznamu ešte dopĺňajú Richard Takáč, Jozef Ráž, Peter Kmec a Boris Susko. Práve spomínaný minister obrany Robert Kaliňák požíva v prieskume najväčšiu - 61-percentnú nedôveru a za ním je len o 3 percentá ďalej Martina Šimkovičová.

Na verejnosť prišiel prvý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto TV Markíza)

Len na porovnanie, aj samotný moderátor upriamil pozornosť na fakt, že keď svojho času končil vo funkcii exminister vnútra Roman Mikulec (ktorý bol druhým hosťom nedeľnej diskusie Na telo, a preto bol uvádzaný ako príklad, pozn. red.), tak v rovnakom prieskume dosiahol len 19-percentnú hodnotu dôvery a viac ako 75-percnentnú hodnotu nedôvery.

Viac o téme: PrieskumMinistriSmer-SDSNSMartina ŠimkovičováFocusErik TomášTomáš DruckerDenisa SakováHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu