Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Západ zasiahla snehová kalamita: Bratislavská polícia apeluje na vodičov, nehody a komplikácie na každom kroku!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Výrazné zrážkové pole, ktoré sa do našej oblasti presunulo z Maďarska, prinieslo poriadnu dávku čerstvého snehu na západné Slovensko a do Bratislavy. Sneženie sa postupne presunie na stredné Slovensko, no meteorológovia upozorňujú, že už o pár hodín príde nečakaná zmena.

Aktualizované 11:40 Pre husté sneženie evidovala polícia v trnavskom regióne od raňajších hodín už deväť nehôd a škodových udalostí. Všetky priebežne rieši, informuje o tom na sociálnej sieti.
"Ide najmä o kolízie v okrese Trnava, v krajskom meste a jeho okolí sme mali pred 10.00 h nahlásených šesť. Z toho dve sa stali na ceste Trnava - Suchá nad Parnou, kde skončilo aj jedno auto na streche. Mimo cesty skončila prevrátená aj Škoda Octavia smerom na obec Bučany," uvádza. Nehody neobišli ani diaľnicu, kde osobné vozidlo Renault narazilo do zvodidiel a zablokovalo v smere na Bratislavu dva jazdné pruhy. Na ceste Trstená na Ostrove - Horný bar v okrese Dunajská Streda sa zrazili tri autá, dve osobné a jedno nákladné. 

Aktualizované 11:15 Dopravný servis sa aj naďalej plní nehodami.

Aktualizované 10:30 Bratislavská polícia apeluje na vodičov, aby svoju jazdu prispôsobili aktuálnym poveternostným podmienkam a povrchu vozovky.

Aktualizované 9:30 Nehody hlásia na viacerých miestach v Bratislave, na vjazde do Bratislavy zo Stupavy po D2 sa zdržíte asi 10 minúť a tunel Sitina priebežne uzatvárajú, hlási Zelená vlna. Rovnako sa zdržíte aj na starej ceste.

Aktualizované 8:30 SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa a varuje pred poľadovicou v Bratislavskom a Banskobystrickom kraji a niektorých okresoch Košického, Nitrianskeho a Trnavského kraja.
Upozorňujú, že v okresoch Bratislava, Dunajská Streda, Galanta, Komárno, Nové Zámky, Šaľa a Levice môže celý deň snežiť. Meteorológovia uvádzajú, že môže napadnúť 15 až 20 centimetrov snehu. Sneh môže predstavovať nebezpečenstvo v doprave a pri pohybe osôb. Na hmlu upozorňujú meteorológovia v okresoch Brezno, Poprad, Kežmarok, Spišská Nová Ves a Levoča. Dohľadnosť tam môže byť znížená od 50 do 200 metrov. SHMÚ varuje, že hmla môže spôsobovať  nebezpečenstvo v doprave.

Aj keď sa sneženie presunulo aj do Trenčianskeho a Banskobystrického kraja, najintenzívnejšie sneženie zasiahlo celú Podunajskú nížinu. Pretože teploty sa hýbu okolo nuly, je veľká pravdepodobnosť, že snehová pokrývka sa udrží. Najviac snehu je aktuálne na juhu Slovenska, v okresoch Komárno a Dunajská Streda, informuje imeteo.sk.

V Bratislave dnes sneží (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Odborníci však upozorňujú, že aj keď v nadchádzajúcich hodinách ešte na západnom Slovensku nasneží, postupne sa snehové zrážky budú meniť na dažďové. Zmiešané zrážky sa objavia v okresoch Komárno, Nové Zámky ale aj Nitra. Vo východnej časti okresu Nitra, v celom okrese Levice, v Krupine, vo Veľkom Krtíši a postupne aj v Lučenci a Rimavskej Sobote to už bude iba čistý dážď.

Sneženie komplikuje už rannú dopravu na mnohých miestach západného Slovenska a situáciu môže skomplikovať ešte blížiaci sa odmäk. Vo večerných hodinách dôjde dokonca k zaujímavému javu, kedy sa teplý vzduch bude nachádzať vo vyšších vrstvách, zatiaľ čo v tých nižších sa bude ochladzovať a teploty klesnú pod nulu. S blížiacimi sa zrážkami tak hrozí aj veľké nebezpečenstvo. V Maďarsku už vydali výstrahu druhého stupňa pred poľadovicou.

Viac o téme: ZimaDopravaPočasieKomplikácieSnehové zrážky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu