Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KDH vyzvalo ministerstvo zdravotníctva, aby zverejnilo rozhodnutia ku kategorizácii dvoch nemocníc

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozičné KDH opätovne vyzvalo ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD), aby rezort zverejnil všetky relevantné dokumenty a predovšetkým rozhodnutia, na základe ktorých zaradil Kardiocentrum Agel Košice a Nemocnicu Bory do siete nemocníc. Upozornilo, že napriek prísľubom stále nie sú zverejnené. Rezort zdravotníctva reagoval, že dokumenty sú dostupné na webe.

"Na webovej stránke ministerstva zdravotníctva nenájdeme zverejnené odborné posúdenie, na základe ktorého došlo k zaradeniu predmetných nemocníc do siete. Tento dokument je kľúčový pre posúdenie efektívnosti a hospodárnosti takéhoto kroku. Na webe ministerstva dodnes chýbajú aj iné dokumenty, ktoré podľa zákona mali byť zverejnené," uviedol poslanec KDH a jeho expert na zdravotníctvo Peter Stachura. Hnutie podotklo, že ide o neodborné a netransparentné konanie, čo je v rozpore so sľubmi vlády v jej programovom vyhlásení.

archívne video

KDH o pomoci pre slovenských dôchodcov (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ministerstvo zdravotníctva v reakcii pre TASR uviedlo, že dokumenty sú zverejnené na webe. "Dokumenty k predmetným rozhodnutiam sú zverejnené na webe ministerstva zdravotníctva," uviedli z komunikačného odboru rezortu.

Peter Stachura
Zobraziť galériu (2)
Peter Stachura  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

 

Viac o téme: RozhodnutieReformaNemocniceKDHMinisterstvo zdravotníctva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu