Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Obrovský úspech mladej Slovenky: Jej sučka Annie získala významné ocenenie! Neuveriteľné, čo dokáže

(Zdroj: FB / Michal Vlček - starosta Vajnor)

BRATISLAVA - Tvrdé tréningy a obrovské množstvo času v tréningovej hale sa vyplatili. 26-ročná Viktória z bratislavských Vajnor získala nedávno za svoju tvrdú drinu významné ocenenie. Teda, nie ona, ale jej sučka Annie, s ktorou robí agility. Malá šeltia skáče a beží ako malá bohyňa a rozhodne ju nič nezastaví.

Viktória aj spolu s Annie sa totiž stali majsterkami v agility. Ide o psí beh cez prekážky za čo najkratší čas. Vybojovať si zlatú medailu sa jej podarilo napriek silnej konkurencii. Jej majiteľka prezrádza, že cesta k titulu bola dlhá a tŕnistá. "Začína sa len na dvoch skočkách s jedným tunelom. Aj pre mňa bol veľký problém skonsolidovať pohyby. Nie je to totiž iba o poveloch, ale aj o pohybe tela. Pes si to všetko všíma a podľa toho sa správa,“ vysvetľuje mladá Bratislavčanka. 

Ako uviedla, ich spoločný príbeh sa začal písať pred štyrmi rokmi, keď si Annie zobrali z chovnej stanice ako 9'8-týždňové šteniatko. Pôvodne ju chceli len ako domáceho miláčika, športové úspechy s ňou neplánovali. Ako sa však ukázalo, temperament Annie bol obrovský a bola veľmi živá. To sa rozhodla majiteľka sučky využiť. "Proste chcela, aby sa s ňou niečo robilo. Našla som si na internete, že šeltie vynikajú v tomto športe. Zistila som, že v Pezinku je hala RSDC (Rose Speedlight Dog Camp). Napísala som trénerke Beáte Podobnej a tá mi ukázala, ako mám so psíkom trénovať a doteraz nás vedie,“ povedala Viktória pre cas.sk.

 

PSÍ MAJSTER Z VAJNOR Vedeli ste, že vo Vajnoroch máme psíka, ktorý sa môže pýšiť titulom majster Slovenska? 🐶🙂 Malá...

Posted by Michal Vlček - starosta Vajnor on Monday, November 6, 2023

Starostlivosť o psieho šampióna je pritom komplikovaná. Viktória priznáva, že aj psík môže mať svalovicu. "Chodí na fyzioterapie aj masáže, niekedy má aj svalovicu. Preto to ani netreba preháňať s intenzitou tréningov agility, stačí dvakrát do týždňa. Pomimo však pracujeme na kondícii, dogfitness, dôležitou súčasťou sú aj prechádzky v prírode,“ vysvetlila. Podľa slov mladej Bratislavčanky je starostlivosť o psieho šampióna podobná, ako o ľudského. Majstrovstiev Slovenska sa v septembri zúčastnilo 170 pretekárov zo 6 krajín. 

Nejde však o jediný úspech malej sučky. Od minulého roka je podľa slov majiteľky súčasťou slovenskej agility reprezentácie. Už dvakrát sa zúčastnila majstrovstiev Európy a raz majstrovstiev sveta. Spomedzi 78 pretekárov si vybojovala 19. miesto. Agility je šport, pri ktorom pes navádzaný psovodom prekonáva prekážky (skokové, zónové a slalom) v čo možno najkratšom čase.

Viac o téme: Šeltia AnniePsie agilitySlovenský majster v agility
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu