Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Slováci zobrali Rakúsko útokom: Hodinové kolóny na hraniciach aj pri obchodných centrách! Obrňte sa trpezlivosťou

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA/VIEDEŇ - Sviatočný deň pre mnoho Slovákov znamená voľný deň. Tento rok vyšiel Deň boja za slobodu a demokraciu na piatok a víkend sa tak predĺži o jeden deň. Voľný deň na Slovensku však znamená, že obchody sú zatvorené. Mnohí sa preto vydali nakúpiť za hranice.

Ako to už býva na Slovensku zvykom, každý sviatok sú maloobchody zatvorené. Znamená to, že počas voľného dňa si Slováci nekúpia potraviny, čo spôsobuje, že deň pred a po sviatku to v obchodoch vyzerá, ako po apokalypse. Tí, čo bývajú blízko hraníc s Rakúskom, zvyčajne využijú voľný deň na nákupy u našich západných susedov. A Deň boja za slobodu a demokraciu nebol výnimkou.

Už od skorého rána sa tvorili na hraniciach s rakúskom kolóny. Tie podľa Zelenej vlny, ale aj Slovákov, ktorí čakali v kolónach, boli aj na hodinu. "V Bratislave na hraničnom priechode Petržalka - Berg smerom do Rakúska sa zdržíte hodinu, a na diaľničnom priechode Jarovce - Kittsee stratíte 15 minút," informovali na sociálnej sieti X. 

Slováci zobrali Rakúsko útokom:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto - waze)
Slováci zobrali Rakúsko útokom:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto - waze)

V aplikácii waze bolo vidieť, že kolóny sa tiahli od Viedenskej cesty v Bratislave prakticky až po úroveň Bergu. O nič lepšie to ale nebolo ani v prihraničných obciach v Rakúsku - všade sa tvorili kolóny. "Čakala som všeličo, ale toto nie. Naschvál sme išli podvečer, aby sme sa vyhli najväčšiemu nátresku, ale aj tak bolo všade plno ľudí. Zvyčajne nám cesta domov trvá maximálne štvrť hodiny, teraz nám navigácia ukazovala pol hodiny. Cestou naspäť na Slovensko išla kolóna áut, tak sme radšej išli cez Jarovce, kde bolo úplne prázdno," napísala pre Topky.sk Slovenka Katarína. 

VIDEO Slováci zobrali Rakúsko útokom

Slováci zobrali Rakúsko útokom: Hodinové kolóny na hraniciach aj pri obchodných centrách! (Zdroj: Tip čitateľa - Katarína)

Okrem toho, mnohí Slováci chcú využiť zľavy v rámci "Black Friday", ktoré dnes začali v známom obchodnom centre neďaleko Viedne. Aj tam sa tiahli dlhé kolóny. Parkoviská praskajú vo švíkoch a v obchodoch je veľké množstvo ľudí. Vodiči, ktorí sa vybrali nakúpiť k našim susedom, by sa tak mali obrniť dostatočnou trpezlivosťou. 

Slováci zobrali Rakúsko útokom:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto - waze)

Aj Poľsko

Okrem Rakúska sa Slováci húfne vybrali aj k našim severným susedom - najmä tí, ktorí bývajú v prihraničnej oblasti s Poľskom. Na sociálnej sieti v skupine Dopravný servis - Orava sa objavili fotografie a videá, ako to vyzerá na slovensko-poľskej hranici. Vidno kolónu áut, ktorá čaká na prechod hranicami. 

 

Viac o téme: Zatvorené obchodySlováci v RakúskuNákupy v RakúskuSviatočný deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu