Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Predsedovia olympiád a súťaží žiadajú Druckera o podporu: Kritizujú financovanie

Tomáš Drucker
Tomáš Drucker (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Predsedovia predmetových olympiád a súťaží vyzývajú ministra školstva, vedy, výskumu a športu Tomáša Druckera (Hlas-SD) na prijatie krokov na záchranu týchto súťaží, ktoré čelia finančným problémom. Žiadajú o stretnutie s kontaktnou skupinou, kde by predstavili svoje návrhy. Zahŕňajú nielen potrebu zvýšenia finančných prostriedkov, ale aj organizačné zmeny. Informovala Karolína Šramová.

"Neriešenie problémov, na ktoré ako predsedovia súťaží dlhodobo upozorňujeme, spolu s absolútne nedostatočnou a neustále znižovanou finančnou podporou nás dostáva do situácie, v ktorej ďalej nie sme schopní kvalitne pokračovať v našej práci," uviedli.

archívne video

Prezidentka prijala v paláci úspešných olympionikov a paralympionikov (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Finančná podpora zostáva na rovnakej úrovni viac ako 20 rokov, pričom po zohľadnení inflácie dochádza k jej poklesu na menej ako polovicu, priblížili predsedovia. Podpora na úrovni okresov a krajov je podľa nich ešte kritickejšia a učitelia čelia nedostatočnej podpore zo strany vedenia škôl, ktoré majú obmedzené rozpočty. Dodali, že finančné ťažkosti prinútili olympiády k obmedzeniu všetkých rozvojových aktivity, znižovaniu počtu organizovaných kôl a redukcii kategórií.

Viac o téme: ŠkolstvoVýzvaPredsedoviaSúťažeSlovenskoTomáš DruckerOlympiády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu