Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Fico odsúdil útok Hamasu na Izrael: Odmieta úvahy o zrovnaní pásma Gazy so zemou

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico odsúdil útok Hamasu na Izrael. Uznal právo Izraela na ochranu jeho suverenity. Obáva sa dôsledkov konfliktu vo svete. Odmieta úvahy o zrovnaní pásma Gazy so zemou či upieranie humanitárnej pomoci v tejto oblasti. Uviedol to vo videu na sociálnej sieti.

VIDEO

Fico o zostavovaní vlády, oficiálnych nomináciach Smeru i vojne v Izraeli (Zdroj: Facebook/ Robert Fico )

"Uznávam aj to, že existuje právo izraelských politických a vojenských štruktúr brániť suverenitu Izraela a prijať nevyhnutné tvrdé opatrenia, aby sa podobné útoky ako predviedol Hamas neopakovali. Nemôžeme ale súhlasiť s plánmi zrovnať Gazu so zemou a ako sprievodnú nevyhnutnú škodu popritom tolerovať tisíce mŕtvych civilistov, Palestínčanov," povedal Fico. Nesúhlasí ani s upieraním humanitárnej pomoci ľuďom, ktorí uviazli v pásme Gazy.

Nejde len o lokálny konflikt

Fico tiež poznamenal, že nejde len o lokálny konflikt a upozornil na riziko zapojenia ďalších arabských krajín či riziko nárastu militantných a teroristických organizácií vo svete. Upozornil, že ak sa vojenská odveta Izraela nesústredí len na Hamas a bude mať za následok množstvo civilných obetí v Palestíne, konflikt Izraela s arabskými krajinami sa môže ešte vyostriť.

Viac o téme: Robert FicoIzraelGazaHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu