Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma v Leviciach! Ľudí vystrašila správa o volebnom podvode: JASNÁ reakcia polície

voľby do NRSR 2023
voľby do NRSR 2023 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

LEVICE – Na políciu v Leviciach zavolali v dnešných hodinách dvaja nespokojní voliči, ktorí si mysleli, že ich hlas bude neplatný. Celé to vyvolala farba pečiatky na obálkach, do ktorej sa vkladá hlasovací lístok. Situáciu sa snažili upokojiť rezort vnútra aj Polícia Slovenskej republiky.

archívne video

Na Slovensku sa dnes o 7.00h začali v poradí štvrté predčasné a celkovo deviate parlamentné voľby v ére samostatnej republiky (Zdroj: TASR/Daniel Stehlík)

Aj počas volebného dňa sa začali na Slovensku šíriť hoaxy. Konkrétne išlo o mesto Levice, kde na políciu zavolali so sťažnosťou dvaja nespokojní voliči. Podľa ich slov sa im nepáčilo, že pečiatka na obálkach, do ktorej sa vkladá hlasovací lístok, bola modrej a nie červenej farby. 

K situácii sa vyjadrila Polícia Slovenskej republiky so slovami: "Hoaxy reálne ovplyvňujú životy ľudí a zbytočne zamestnávajú činnosť polície, ktorá mohla byť investovaná tam, kde je to reálne potrebné. Na farbe skutočne nezáleží. Informovali sme o tom včera na stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR," upokojuje polícia všetkých voličov. 

 

BIZÁR: ĽUDIA VOLALI POLÍCIU, LEBO UVERILI HOAXU O FARBE PEČIATKY… Hoaxy reálne ovplyvňujú životy ľudí a zbytočne...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Saturday, September 30, 2023

Pridalo sa aj Ministerstvo vnútra SR, ktoré vyhlásilo, že na farbe pečiatky na hlasovacej obálke skutočne nezáleží. "Na obálke, do ktorej občan vkladá hlasovací lístok musí byť pečiatka obce, nie je však podstatné akej farby. Farbu pečiatky na obálke zákon nerieši. Ak by bola pečiatka inej farby ako červenej, neznamená to, že obálka je neplatná," uvádza rezort. 

 

NA FARBE PEČIATKY NA HLASOVACEJ OBÁLKE NEZÁLEŽÍ ✉️ ➡️Na obálke, do ktorej občan vkladá hlasovací lístok musí byť...

Posted by Ministerstvo vnútra SR on Saturday, September 30, 2023

Aj v Bratislave  

Problémy s voličmi, ktorí sa sťažovali na farbu pečiatky na hlasovacích obálkach hlásila aj bratislavská mestská časť Petržalka. "Posledné týždne sme makali na tom, aby voľby v našej mestskej časti prebehli plynulo a bez problémov a hlavne, podľa pravidiel. Nech sme sa už akokoľvek snažili, hladký priebeh predsa len narušilo pár takých, ktorí obviňujú mestskú časť z manipulovania volieb, a ktorí tvrdia, že volebné obálky sú označené modrými a nie červenými pečiatkami. Farbu pečiatky ale zákon nerieši," uvádza sa na sociálnej sieti. 

 

☝️ FARBA PEČIATKY NA HLASOVACEJ OBÁLKE NEMUSÍ BYŤ LEN ČERVENÁ ☝️ Posledné týždne sme makali na tom, aby voľby v našej...

Posted by Petržalka on Saturday, September 30, 2023

Mestská časť Bratislavy pre upokojenie voličov citovala okrem toho vyjadrenie Evy Chmelovej z Odboru volieb, referenda a politických strán Ministerstvo vnútra SR. "Ak by bola teda pečiatka inej farby ako červenej, neznamená to neplatnosť hlasovacej obálky. Obálka bude platná," informovala.

 

Viac o téme: FarbaMvsrPečiatkaHoaxPolícia SRMinisterstvo vnútra SRVoľby 2023Hlasovacia obálka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu