Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Kontroly na poľských hraniciach ešte nie sú oficiálne rozhodnuté

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Medializovaná informácia o zavedení kontrol na hranici so Slovenskom zo strany Poľska nie je oficiálnym rozhodnutím. Uviedlo to Ministerstvo vnútra (MV) SR s tým, že s poľskou stranou komunikuje a prípadné prijaté opatrenia budú vopred komunikované.

"Zástupcovia rezortu sú v úzkom kontakte s poľskou stranou, pričom prípadné prijaté opatrenia vo vzťahu k tranzitnej migrácii zo strany Poľska plánujú vopred prekonzultovať so Slovenskom," uviedol tlačový odbor kancelárie ministra vnútra. 

Archívne video:  TK strana Smer SD Vláda SR zatvor hranice

TK strana Smer SD Vláda SR zatvor hranice (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Rezort zdôrazňuje, že pri prijímaní opatrení sa drží výhradne expertných rozhodnutí, tak aby bol zabezpečený verejný poriadok a bezpečnosť občanov SR a súčasne dodržiavané aj všetky medzinárodné záväzky. "SR dlhodobo vykonáva hliadkovú činnosť v bezprostrednom pohraničí s Maďarskom, ale tiež spoločné hliadky na území Maďarska, či sa podieľa na ochrane vonkajšej hranice Schengenu," doplnilo MV.

Poľsko bude na hraničných priechodoch so Slovenskom kontrolovať prichádzajúce vozidlá. Oznámil to v pondelok (25. 9.) poľský premiér Mateusz Morawiecki. Povedal, že dal ministrovi vnútra pokyn na zavedenie kontrol mikrobusov, dodávok, áut a autobusov pri podozrení, že môžu prevážať nelegálnych migrantov.

Viac o téme: RozhodnutieHraniceKontrolyOficiálneMigrantiSlovenskoPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu