Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na povrch vyplávala Remišovej vila v Rakúsku: Hypotéka v státisícoch eur, šéfka Za ľudí podáva trestné oznámenie!

Na Remišovú hlasáci vytiahli rakúsku vilu. Zobraziť galériu (3)
Na Remišovú hlasáci vytiahli rakúsku vilu. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Facebook/Martin Dorčák)

BRATISLAVA/KITTSEE - Vyzerá to tak, že pred voľbami každá drobná, či väčšia vec dokáže vo veľkom vybublať na povrch. Momentálne je to aj údajná "vila", ktorú na verejnosť priniesli predstavitelia Hlasu-SD. Túto nehnuteľnosť v zahraničí si totiž mala ešte minulý rok formou úveru zakúpiť bývalá vicepremiérka a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová. Táto investícia sa stala predmetom viacerých otázok, keďže podľa prvotných prepočtov ide o mimoriadne vysoké splátky. Ako ich šéfka strany vysvetľuje?

archívne video

Veronika Remišová o energiách a ich zdražovaní (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Dorčák objavil "vilu", ktorá zvonku nevyzerá nijak vábne, no stojí na nadštandardnom pozemku

Na verejnosť s touto vecou vyšiel bývalý poradca oboch bývalých podpredsedov vlády a súčasný kandidát Hlasu-SD Martin Dorčák. Podľa jeho záverov by totiž mala Remišová túto kúpu vysvetliť. "Veronika Remišová si je vedomá napáchaných škôd a rozhodla sa odsťahovať do Rakúska," začína štipľavo video Dorčák, ktorý stojí pred samotnou "vilou" v rakúskej obci Kittsee. Remišová s manželom pritom v týchto dňoch tento dom v Rakúsku stale neobývajú. Toto nám potvrdila samotná predsedníčka Za ľudí.

Dom pritom ani nevyzerá nijak zvlášť vábne a rozhodne nejaví znaky toho, že by bol počas posledných rokov prerábaný. Minimálne nie zvonka. "Vilovo" skôr vyzerá samotná veľkosť pozemku, ktorý má niečo cez 840 metrov štvorcových. Rozhodne tak ide o nadštandard, čo dokazuje aj to, že nehnuteľnosť stojí podľa Dorčáka na dvoch pozemkoch.

Presnú cenu kúpy nevedel odhadnúť, no podľa katastra vzduchom lietali tisíce eur

"Za koľko túto vilu Remišová v septembri minulého roku kúpila nevieme, no ale podľa výpisu z rakúskeho katastra vieme, že si na ňu zobrala hypotéku 546-tisíc eur. Pri takejto hypotéke, ak je úrok 5 percent na 30 rokov, vychádza mesačná splátka na skoro 3-tisíc eur. Ak bola hypotéka v cene asi 80% nehnuteľnosti, dom stál pani Remišovú približne 700-tisíc eur," povedal Dorčák, pričom zmienil aj možné výdavky na vybavenie či rekonštrukciu.

Na povrch vyplávala Remišovej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Martin Dorčák)

"Preto sa pýtam pani Remišovej. Kde ste na miliónovu vilu zobrali peniaze, keď ste za tri roky ako vicepremiérka za tri roky zarobili okolo 200-tisíc eur? Z čoho budete platiť trojtisícovú hypotéku, ak nebudete v parlamente?" pýta sa Remišovej vo videu Dorčák.

Remišová podáva trestné oznámenie, vraj za klamstvá

Samotnú šéfku Za ľudí sme ohľadom nehnuteľnosti v zahraničí oslovili tiež. Neskôr strana ako taká vydala oficiálne stanovisko, kde dokonca hovorí o podaní trestného oznámenia na Hlas-SD. "Veronika Remišová dlhé roky pracovala aj s manželom v zahraničí za výrazne vyšší plat, ako má v politike na Slovensku a všetok majetok nadobudli mimo politiky. Od roku 2008 vlastnila v Bruseli väčšiu nehnuteľnosť, ktorú minulý rok s manželom predali a peniaze  investovali do domu neďaleko Bratislavy," vysvetľuje strana Za ľudí.

Šéfka strany dokonca zverejnila k predmetnému prípadu aj video. Remišová v ňom argumentuje aj tým, že pôvod peňazí pochádza aj z predaja predchádzajúcej nehnuteľnosti.

 

Tri roky špinili a klamali, lebo som im nedovolila kradnúť. Keď už ale klamú o poctivo získanom majetku, budem sa brániť súdne. Slušní ľudia nemôžu gaunerom ustupovať donekonečna!

Posted by Veronika Remišová on Monday, September 18, 2023

Dom je podľa Za ľudí riadne uvedený v majetkovom priznaní, rovnako ako všetok majetok Veroniky Remišovej. "Spôsob, akým spochybňujú pôvod majetku je cynické klamstvo a účelový pokus o diskreditáciu, ktorým Veronika Remišová čelí, odkedy zastavila smerácke kšefty. (..) Nakoľko nejde o prvý útok a klamstvo, podávame trestné oznámenie na konkrétne osoby, nakoľko táto snaha o osobnú pomstu už zrejme napĺňa skutkovú podstatu viacerých trestých činov. Rovnako sa pripravuje aj civilná žaloba o ochranu osobnosti na príslušný súd," vyhlásila strana.

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (3)
Veronika Remišová  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: VilaHypotékaRakúskoKittseeVeronika RemišováZa ľudíHlas-SDMartin Dorčák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu