Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na Slovensko mieri nová kuriérska služba: Zamerať sa chce na špecifický typ prepravy! Pobočky má aj v zahraničí

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Na Slovensko mieri nová kuriérska spoločnosť. Jej prioritným cieľom je doručovať zásielky na Ukrajinu a späť. Určená však nebude len pre Ukrajincov žijúcich na Slovensku. Prvá pobočka by mala u nás vzniknúť už o pár týždňov.

Archívne video: Vodič známej kuriérskej služby nebezpečne predbiehal iného vodiča

Vodič známej kuriérskej služby nebezpečne predbiehal iného vodiča (Zdroj: FB/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov)

Ide o ukrajinskú doručovaciu spoločnosť Nova Post, ktorá sa po vypuknutí vojny rozhodla expandovať do krajín s početnou ukrajinskou menšinou. Medzi nimi je aj Slovensko. Informuje o tom portál tvnoviny.sk, podľa ktorého svoju prvú pobočku otvorí v Bratislave už začiatkom októbra. „Začiatkom októbra plánujeme otvoriť prvú pobočku Nova Post na Slovensku. Zákazníci budú môcť odosielať a prijímať dokumenty a balíky do 100 kg. Prvá pobočka otvorí svoje brány zákazníkom v Bratislave,“ citujú Volodymyra Sterenčuka, CEO Nova Post pre Českú republiku a Slovensko. Pobočky v iných slovenských mestách zatiaľ neplánujú.

Podľa vlastných slov chcú najskôr vybudovať akýsi most medzi Slovenskom a Ukrajinou. Ponúkať budú komerčné doručovanie zásielok iba medzi týmito dvoma krajinami. Služby však nebudú určené len pre Ukrajincov žijúcich na Slovensku a využiť ich budú môcť aj miestni zákazníci, ktorí posielajú balíky na Ukrajinu alebo ich prijímajú z Ukrajiny.

Len pred pár mesiacmi otvorili prvú pobočku v Prahe. „Do Českej republiky vám doručíme akýkoľvek tovar z celého sveta v najkratšom možnom čase a uľahčíme taktiež vstup českým firmám na ukrajinský spotrebiteľský trh. V tomto roku otvoríme ďalšie pobočky v Prahe a v Brne a investujeme tri milióny korún do rozvoja spoločnosti v Českej republike,“ povedal Vyačeslav Klymov, spolumajiteľ skupiny Nova Post. Nova Post má pobočky okrem Česka aj v Pobaltí, Rumunsku, Moldavsku či Nemecku.

Viac o téme: KuriérUkrajinaKuriérska službaDoručovacia služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu