Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Remišovej ďalší matematický trapas: Percentá jej veľmi nejdú, nepodarku šéfky Za ľudí sa ihneď vysmial aj Taraba!

Taraba okomentoval matematický prešľap Remišovej. Zobraziť galériu (3)
Taraba okomentoval matematický prešľap Remišovej. (Zdroj: Facebook/Veronika Remišová, Tomáš Taraba)

BRATISLAVA - Už v minulosti sa na tom popálil a je to tu zas. Členka koalícia OĽaNO a priatelia Veronika Remišová sa zase nechala nachytať na hruškách pri matematickom počte. Už raz sa jej čosi podobné pritrafilo v živej relácii, no tento týždeň sa to zopakovalo. Remišová totiž natáčala kampaňové video, kde hovorila o údajných úplatkoch za vlády Smeru, ktoré sa pri miliónovom kšefte pohybovali na úrovni 30 percent, pričom tento podiel opäť rátala v miliónoch. Niečo tu nesedí.

archívne video

Veronika Remišová o energiách a ich zdražovaní (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kampaňové video, v ktorom sa objavila chybička

Remišová natáčala video pre kampaň koalície OĽaNO a priatelia, KÚ a Za ľudí, pričom sa rozhodla kritizovať minulú vládu Roberta Fica z pohľadu údajnej korupcie. "Si predstavte, máte miliónový projekt a 30% a viac, to znamená 300 miliónov a viac, zhltne korupcia," povedala Remišová, ktorá pravdepodobne chcela povedať číslovku '300-tisíc a viac'. 

Video následne zostrihali

Problém je, že už aj samotní Remišovej prívrženci sa v komentároch začali ozývať a šéfke strany pripomenuli, že v tejto konkrétnej vete niečo nesedí. Video preto strana rýchlo stiahla a nahrala so strihnutým záberom, hoci na milisekundu stále vidieť pasáž o 300 miliónoch. Spomínaná pasáž sa nachádza okolo piatej sekundy videa.

Vychutnal si ju Taraba

Na Remišovej následne nenechal nitku suchú predseda Život-NS a kandidát SNS Tomáš Taraba. "30 percent z 1 milióna je pre Remišovú 300 miliónov. No nie je to krásne, že niekomu dáte zákazku za milión a podľa Veroniky Remišovej z toho niekto zaplatil 300 miliónový úplatok?" spýtal sa rečnícky Taraba.

Remišovej ďalší matematický trapas:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Tomáš Taraba • SNS - ŽIVOT NS)

"Konečne sme došli na koreň toho, ako na Slovensku mohlo ročne zmiznúť 3 miliardy, o ktorom pred štyrmi rokmi hovorilo OĽaNO. Toto je jednoduchý svet ľudí, ktorí nám vládli," dodal Taraba.

Nie je to prvýkrát

Už v minulosti sa pritom šéfka Za ľudí v televíznej relácii nevedela rýchlo vyjadriť k tomu, aká percentuálna výška DPH na Slovensku je. Najskôr na naliehanie moderátora povedala 21 percent, pričom táto sadzba je v skutočnosti vo výške 20 percent. Nakoniec túto odpoveď nevedela ani o niekoľko mesiacov neskôr, keď sa objavila v tej istej relácii. "V hlave musím držať dosť čísel z eurofondov, takže hádam mi diváci odpustia," povedala vtedy v TV Markíza vtedajšia vicepremiérka Remišová.

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (3)
Veronika Remišová  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: VideoMatematikaChybaVeronika RemišováZa ľudíTomáš Taraba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu